Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Aktuelle udstillinger Grenen Kunstmuseum / Gallerie Rasmus


Grenen Kunstmuseum/Gallerie Rasmus
åbner sæson 2019 lørdag den 13. april

Fernisering lørdag den 13. april kl. 11-15
Alle er velkomne.

Særudstillinger

”All that jazz” – værker af Laura Iniesta, Benjamin Torcal og Mogens Andersen

”All that jazz” er malerier med jazzmotiver med musisk indhold af vore to spanske kunstnere Laura Iniesta og Benjamin Torcal Torres samt danske Mogens Andersen.
Alle tre kunstnere har gennem det seneste år arbejdet med temaet jazz og brugt jazzmusikken som inspiration til deres malerier. Resultatet er kraftfulde og farvestærke værker fyldt med kraft og energi; men også et meget moderne og nutidigt udtryk.

 

''Natur'' udstilling

Naturen er kommet på mode i kunsten. Lige nu er der en romantisk strømning i kunsten, hvor der i stigende grad bliver fokuseret på landskab og natur i det hele taget. Naturen er igen ind i udstillingslokalerne på de danske museer og gallerier.
Værker af bl.a. Gitte Buch, Joël Gangloff (Frankrig), Mathieu Weemaels (Belgien), Mogens Grønbech, Lene Frederiksen, Albert Edon (Belgien), Inge Reusch, Anne Brérot (Frankrig), Pierre Bonetto (Frankrig),  og Majken á Grømma.

Værker af den spanske surrealist Salvador Dalí (1905-89)


Takket være et nært samarbejde med Danmarks førende Dalí-specialist, Peter Olufsen, kan Grenen Kunstmuseum/Gallerie Rasmus præsentere særudstilling med Dalí-grafik.
På udstillingen vises signerede prøvetryk fra Salvador Dalis foretrukne grafikværksted J.J. Rigal i Paris samt en række grafiske blade, der stammer fra enken Denise Rigals private samling, bragt til Danmark af Peter Olufsen.
Denne udstilling byder på en sjælden lejlighed til at se og/eller erhverve et eller flere af mesterens originale håndsignerede grafiske blade til en fornuftig pris.

I Axel Lind-salen vises malerier af museets stifter Axel Lind samt danske designmøbler fra Vodskov Bolighus

Desuden vises der i museets øvrige sale værker af en række af galleriets kunstnere, f.eks. Anders Moseholm, Andrzej Kaspzak (Polen), Allan Stabell, Quim Domene (Spanien), Maise Corral (Spanien), Pere Sala (Spanien), Artigasplanas (Spanien), og Narcís Gironell (Spanien) og Marlene Hammershøj.
Samt værker fra galleriets kunsthandel, bl.a. Svend Dalsgaard, Tom Krøjer, Robert Jacobsen, Vilhelm Freddie og Preben Hornung.

Foredrag 

Fredag den 19. april klokken 14.00 holder guldsmed og designer, Mads Heindorf, et spændende foredrag på Grenen Kunstmuseum/Gallerie Rasmus i Skagen.

Mads Heindorf inviterer til blomsterfest i Elverhøj, en tur i rummet blandt funklende stjerner og planeter og ind i liflige drømme gengivet som eventyrlige fingerringe. Det er netop i det eventyrlige og spirituelle, at Mads Heindorf finder sin inspiration til sit mangefacetterede kosmos, hvilket finder vej ud i verden som smykker fra en anden verden.  Kom og hør hele historien om, hvordan Mads Heindorf på få år har opnået sin status som en af de toneangivende guldsmede herhjemme, og hvordan det har været at skabe sit eget firma, brand og forretning helt fra bunden. Mads vil tage sit publikum med på en rejse ind i guldsmedeverdenen og fortælle om arbejdet med at fremstille personlige smykker, om ædelstene, forarbejdningsteknikker, om kreative idéer, tanker og forestillinger og meget mere.

Efter foredraget vil der være rig mulighed for at se på Mads Heindorfs mest populære og unikke smykkeserier, samt skaffe sig selv en lille flig af hans smykkeunivers. 

Foredraget er gratis og det kræver ingen tilmelding at deltage.

Koncert med Peter Abrahmsen

Påskelørdag den 20. april kl. 15 – koncert med visesanger Peter Abrahamsen på Grenen Kunstmuseum/Gallerie Rasmus.

Peter Abrahamsen har en lang karriere bag sig, fra debuten som 16-årig rocksanger til dagen i dag, hvor han senest har indspillet en meget anmelderrost album med Jeppe Aakjær sange, ”Jeg er født på Jyllands sletter”.

Peter Abrahamsen har samarbejdet med bl.a. Erik Grip, Povl Dissing og Benny Andersen og var i en periode på 10 år fra midten af 1980'erne til midten af 1990'erne tilknyttet Danmarks Radio som radio- og TV-vært. Han har herudover lavet musik til flere TV-serier.

 

Billetter købes på Grenen Kunstmuseum/Gallerie Rasmus, entré kr. 100, -