Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Kunstforeningen Rasmus Odense

Kære Medlem

Velkommen til Kunstforeningen Rasmus Odenses hjemmeside.

 ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


H C Andersen - ugen.

Mange aktiviteter og masser af besøgende i Kunstgaden i uge 34 - også til Kunstforeningens stand. Vi takker alle , der lagde vejen forbi og ikke ikke mindst de 35 nye medlemmer, som vi glæder os til gode kunstoplevelser sammen med.

 

LYON 1 og 2.

På grund af den store interesse fra vores medlemmer var ikke med end to grupper i LYON fra d. 6 - 10 og fra d. 13-17 september - begge med 24 deltagere.

Lyon tog imod i strålende sommervejr - sol og 30 grader om dagen og lune aftener med op til 24 grader. Bedre kunne det ikke være.

Og Hotel Phénix i den nordlige del af den gamle by ud til floden Saône, var en hyggelig og perfekt base for vore aktiviter.

Guidet rundvisning i Den game BY og på Musée des Beaux-Arts, besøg på det nye Musée de Confluence, beliggende hvor floderne Saône og Rhône løber sammen, sejltur på Saône, guidet tur på Silkemuseet med indføring i silkevævningens kunst og historie, besøg på markedet ved La Croix-Rousse og i Halles de Beaucuse.

For slet ikke at tale om de lokale kulinariske oplevelser på de Bouchoner vi spiste på om aftenen.

Mætte af mad og indtryk kunne vi flyve hjem med tak for endnu en god og indholdsrig udlandstur.

Som forhåbentlig ikke bliver den sidste.  

 

 

Kunstindkøb.

Bestyrelsen er godt igang med indkøb af de kunstværker, der skal bortloddes til medlemmerne på generalforsamlingen til april. 53 værker er nu indkøbt og kan ses her på hjemmesiden under indkøbte værker.

NYT

Se seneste Nyhedsbrev NYT 105 - juli kvartal 2019 - her - klik og download.

Vi forventer, at næste Nyhedsbrev - med oplysninger om kommende arrangementer mm -udkommer medio oktober.

Generalforsamling 2019

Generalforsamlingen 2019 blev afviklet i god ro og orden på Hotel H. C. Andersen fredag d. 26. April. Omtrent 400 medlemmer og ledsagere var til stede. Efterfølgende blev 85 gevinster og 7 fremmødegevinster bortloddet til forhåbentlig glade vindere.

Referatet af generalforsamlingen og formandens beretning kan ses her.

Venlig hilsen

Bestyrelsen

 
Facebook:
Vi er for nylig kommet på Facebook - så klik ind og synes godt om vores side, og følg med i vores gøren og laden.


Kommende arrangementer

Kommende arrangementer vil snart blive opdateret


Afholdte arrangementer

Kroppen som Kunstner. Væv og celler i mønster, form og farver 24. april 2019

Rikke Kølby Christensen og Tina Di Caterino overlæger i Anatomisk Patologi ved henholdsvis Sygehus Lillebælt Vejle og OUH var aftenens gæsteforelæsere. De fortalte om deres arbejde med at stille diagnoser på celler og væv ved brug af lysmikroskop. De er trænet i at observere ændringer i kroppen på cellulært niveau. Med fotos og fortællinger fra dagligdagen fortalte Rikke og Tina hvordan arbejdet med kroppens celler er og kan være en ”kunst” – både at se på og arbejde med.

Aftenens foredrag blev krydret med en særudstilling af Troels Trier og Narcis Gironel, som hver har fået til opgave at arbejde videre med billeder af kroppens egen kunst. Det er der kommet interessante og super flotte kunstværker ud af.

 

VAN GOGH OG GITTE BUCH

Vi var 49 der så Julian Schnabels fine skildring af Van Gogh i filmen Ved Evighedens Port. En martret kunstnersjæl i det sydfranske landskab fotograferet i de smukkeste
billeder og med skuespil i verdensklasse af Willem Dafoe som Van Gogh.
Billedkunstner Gitte Buch fortalte om sit kunstnerliv på Sydlangeland og om sin inspiration fra jord, luft og vand. En spændende indføring i et kunstnerliv krydret med mange fine billeder fra en langt og produktivt kunstnerliv.


Både malerier og grafik af Gitte Buch kan netop nu ses i Galleriet.Tak til Gitte Buch og alle er mødte op til film, oplæg, sandwich vin og samvær.
Det var 4. film/foredragsarrangement. Mon ikke der bliver et 5. til efteråret.

  

 

 

KUNST PÅ UCL d. 30. januar 2019

25 medlemmer trodsede - også denne gang kulden - og fik en spændende kunstoplevelse på UCL - University College Lillebælt i Seebladsgade i Odense, hvor bygningerne en flot ramme om spændende kunstværkerne af både danske og udenlandske kunstnere. Susanne Bøg Mortensen og Susanne Skov Nielsen, begge medlemmer af skolens kunstudvalg, fortale om samlingens tilblivelse og viste os rundt.

Vi så bl. a. kunst af Anette Harboe Flensborg, Erik A Frandsen, Bjørn Poulsen, Anna Borgmann og Candy Lenk, Ugo Rondione og Hans E. Madsen.
En fin eftermiddag og stor tak til de to rundvisere.

 

 

 

Kunst på Syddansk Universitet 19. november 2018

En kold november dag fik 24 af Kunstforeningens medlemmer indblik i den fantastiske kunst der er på SDU. Mogens Davidsen har sin daglige gang på SDU, og har et stort kendskab den kunst der er på SDU og ikke mindst er han en formidabel formidler. Fascinerende var bl.a. Sophia Kalkaus Kosmos & Atomos samt den imponerende kobbertrappe. Vi afsluttede rundvisningen med at se Mogens Davidsens egne finurlige værker, som har guld som fællesnævner. Kunstforeningen havde et par hyggelige timer, hvor Mogens Davidsen på en lunefuld måde formidlede sin viden. Kunstforeningens medlemmer kan allerede glæde sig til 2019, hvor Mogens Davidsen har lovet at holde et foredrag i galleriet.

 

Kan vi blive klogere af kunsten? D. 8. november 2018.

Ja, måske! 40 var torsdag aften d. 8. november mødt frem i Galleriet og fik et tankevækkende og spændende oplæg ved forsker Helene Scott-Forstmand med focus på videnspotentialet i kunst, både for læger og i det hele taget. Hvilken viden/indsigt opstår i mødet med kunst, og når vi den uhåndgribelige følelse af at at blive beriget. Bliver medicinstuderende bedre til at diagnosticere når de kender til og udfordres af abstrakt kunst?

Efter oplægget og et glas vin styrede Jane Clemensen med vanlig sikker hånd den efterfølgende debat. Vi kom vidt omkring, men centralt i debatten stod undren, flertydighed og muligheden for via nysgerrighed og dvælen ved kunsten at opnå ny viden og indsigt. Noget med hjem at tænke videre over fik vi alle sammen!

Vi satser på endnu en TALK med et spændende kunstrelateret emne til marts - hold dig orienteret her på Hjemmesiden og næste nummer af NYT.


Fuldtegnet succes til KUSAMA og Peder Freund d. 30. oktober

Vi var ikke færre end 45, der så Heather Lentz´ indsigtsfulde og kærlige portræt af den japanske kunstner Yayoi KUSAMA i Cafebiografen. En god oplevelse.

Så i samlet trop til Galleriet og efter en god sandwich og et godt glas vin gav Peder Freund os indblik i sit kunstneriske virke med inspiration i lyset, soltilbedelse og De SMAA DYRs Univers.Tak for et spændende oplæg.

At dømme efter de fremmødte medlemmers tilkendegivelser, satser Bestyrelsen på et lignende film/foredrag-arrangement i samarbejde med Cafebiografen til foråret.


Nyhedsbrevet NYT

Vi udsender løbende nyhedsbrevet NYT til vores medlemmer. Her kan du læse det seneste:

Vi har brug for din hjælp

Som nævnt op til generalforsamlingen vil bestyrelsen gerne inddrage interesserede medlemmer i bestyrelsesarbejdet, så vi kan fastholde og udvikle vore aktiviteter.

Har du lyst til at give en hånd med til fx.:
- at planlægge og afvikle ture/arrangementer for medlemmerne.
- at arrangere den årlige udlandstur.
- at medvirke ved vore HCA-Festival-aktiviteter eller lignende arrangementer.
- at etablere og afvikle en kunst- bytte låneordning for medlemmerne. Andre aktiviteter er også velkomne.

Alle aktiviteter vil ske i samarbejde med et eller flere bestyrelsesmedlemmer.

Send en mail til formanden: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Husk at oplyse om medlemsnr. og tlf.nr., så indkalder vi de interesserede til et møde i galleriet, hvor vi drøfter det videre forløb.


Ros og ris

Vi er altid interesserede i at høre fra medlemmerne - hvad synes du, vi gør godt, hvad kunne vi gøre bedre og har du eventuelt forslag til bestyrelsen?

Skriv en mail til bestyrelsesmedlem Bjarne Strøh Andersen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med forslag, gode ideer, ris og ros. Forslagene drøftes på bestyrelsesmøderne, og vi svarer i nyhedsbrevet NYT og her på hjemmesiden.

Vi ser frem til dialogen.

Venlig hilsen bestyrelsen


Om Kunstforeningen Rasmus

Kunstforeningen Rasmus Odense blev stiftet i 1993 og har gennem de seneste år haft ca. 350 medlemmer.

Formålet med foreningen er at give medlemmerne gode kunstoplevelser. Dette sker ved opkøb af kunst i Gallerie Rasmus til bortlodning blandt foreningens medlemmer og ved besøg og rejser i ind- og udland.

Gennem årene er det blevet til besøg i bl.a. Barcelona, London, Stockholm, Budapest, Riga, Hamborg og Rendsborg.

Medlemskontingentet er 800 kr. om året. Som medlemmer optages enkel personer, par, firmaer, institutioner eller kunstforeninger. Medlemskontingentet giver ret til deltagelse i kunstforeningens arrangementer og i den årlige generalforsamling og bortlodning, som finder sted i sidste halvdel af april.

Hvis du er interesseret i at blive medlem af Kunstforeningen Rasmus Odense, kan du kontakte kasserer Gitte Knudsen via e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..