Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Kunstforeningen Rasmus Odense

Kære Medlem

Velkommen til Kunstforeningen Rasmus Odenses hjemmeside.

Klik ind på vores nyhedsbrev nr. 102, hvor du kan læse alt om kommende arrangementer og de senest afholdte - NYT 102 - oktoberkvartal 2018 - klik og download

 

Facebook: Vi er for nylig kommet på Facebook - så klik ind og synes godt om vores side, og følg med i vores gøren og laden.


 Afholdte arrangementer


Kan vi blive klogere af kunsten?

Ja, måske! 40 var torsdag aften d. 8. november mødt frem i Galleriet og fik et tankevækkende og spændende oplæg ved forsker Helene Scott-Forstmand med focus på videnspotentialet i kunst, både for læger og i det hele taget. Hvilken viden/indsigt opstår i mødet med kunst, og når vi den uhåndgribelige følelse af at at blive beriget. Bliver medicinstuderende bedre til at diagnosticere når de kender til og udfordres af abstrakt kunst?

Efter oplægget og et glas vin styrede Jane Clemensen med vanlig sikker hånd den efterfølgende debat. Vi kom vidt omkring, men centralt i debatten stod undren, flertydighed og muligheden for via nysgerrighed og dvælen ved kunsten at opnå ny viden og indsigt. Noget med hjem at tænke videre over fik vi alle sammen!

Vi satser på endnu en TALK med et spændende kunstrelateret emne til marts - hold dig orienteret her på Hjemmesiden og næste nummer af NYT.


Fuldtegnet succes til KUSAMA og Peder Freund d. 30. oktober

Vi var ikke færre end 45, der så Heather Lentz´ indsigtsfulde og kærlige portræt af den japanske kunstner Yayoi KUSAMA i Cafebiografen. En god oplevelse.

Så i samlet trop til Galleriet og efter en god sandwich og et godt glas vin gav Peder Freund os indblik i sit kunstneriske virke med inspiration i lyset, soltilbedelse og De SMAA DYRs Univers.Tak for et spændende oplæg.

At dømme efter de fremmødte medlemmers tilkendegivelser, satser Bestyrelsen på et lignende film/foredrag-arrangement i samarbejde med Cafebiografen til foråret.


SKAGENSTUREN 27.-29. APRIL 2018

Sol, hav, klitter, kunst, musik god mad og vin, naturoplevelser og hyggeligt samvær.

Alle ingredienser gik op igen højere enhed på Kunstforeningens tur til Skagen med 30 tilfredse deltagere. 

Fin indkvartering på Marienlund, frokost på Bamsemuseet, tur til Grenen, fernisering på Grenen Kunstmuseum, middag og jaz med Lektor orkester rundede førstedagen af.

Besøg i Skagen Kunst & Rammer før rundvisning på Skagens Museum med hovedvægt på den fine særudstilling : Michael Ancher og Kvinderne fra Skagen.

En del spiste frokost på havnen, andre på Brøndums før eftermiddagens fernisering på Strandgalleriet i Gl. Skagen. Middag på Hyttefadet og koncert med Mads Toghøj afsluttede dag to.

Vi sluttede søndag formiddag med besøg i strålende sol på det nye fuglemuseum i Skagen Grå Fyr. Oplæg om trækfuglenes ruter og spændende at opleve ringmærkning med dedikerede medarbejdere fra Dansk Ornitologisk Forening.

En fin oplevelse, der blev afsluttet med en god frokost i solen ved foden af fyret.

Og så gik turen sydpå - efter endnu en rigtig fin tur til Skagen. 

Tak til alle deltagere fra arrangørerne og Bestyrelsen.

 

Her kan du læse om de senest afholdte arrangementer og ture i kunstforeningen


Generalforsamlingen fredag d. 20. april 2018 i Kunstforeningen Rasmus, Odense. 

Vi havde ikke forestillet os, at vi skulle holde generalforsamling på årets første sommerdag i Odense. Men den kom allerede fredag d. 20. april.

Alligevel mødte medlemmerne talstærkt op. Tak for det!

Og generalforsamlingen og bortlodningen forløb i god ro og orden. Også tak for det. Vi håber vinderne gik glade hjem med de valgte kunstværker.

Formandens beretning og regnskabet blev godkendt . Vedtægterne justeret og nye medlemmer til bestyrelsen valgt. 

For vi tog nemlig afsked med vores kasserer gennem mange år, Solvejg Jensen, med stor tak for et fremragende arbejde for kunstforeningen. Også stor tak til Klaus Delman, der udtrådte af bestyrelsen efter stor indsats i to perioder i bestyrelsen.

Bestyrelsen har konstitueret sig på bestyrelsesmødet d. 2. maj. Se den nye bestyrelse her Den nye bestyrelse i KFR-Odense

 

Allerede nu kan referatet fra generalforsamlingen, formandens beretning og gevinstlisten fra bortlodningen ses her på hjemmesiden - klik her

Bestyrelsen takker for medvirken til god afvikling af generalforsamlingen. 

Bestyrelsen satser på at generalforsamlingen i 2019 afvikles 26. April 2019, nærmere følger.


LOVING VINCENT i Cafe-Biografen og KVINDER DER FORANDRER VERDEN v. Agnete Brinch i Galleriet - 20. marts.

Foromtalen af filmen om Vincent Van Gogh lovede en farvestrålende, fascinerende og rørende beretning om skaberglæde og lidenskab, passion og fortvivlelse. Udelukkende lavet af malerier. 

  

 Vi var 40 medlemmer, der tirsdag d. 20.3 fik en god oplevelse med fra Cafe-biografen, før Agnete Brinch fuldendte en god aften med sit inspirerende oplæg om Kvinder der forandrer verden – flere af dem kan endnu ses på Agnetes billeder i Galleriet.

Også tid til sandwich og et glas vin – og mange tilkendegivelser om, at vi godt må fortsætte med denne slags arrangementer.

Det satser vi på!


Nyhedsbrevet NYT

Vi udsender løbende nyhedsbrevet NYT til vores medlemmer. Her kan du læse det seneste:

NYT 101 - julikvartal 2018 - klik og download

NYT 100 - martskvartal 2018 - klik og download

 


Vi har brug for din hjælp

Som nævnt op til generalforsamlingen vil bestyrelsen gerne inddrage interesserede medlemmer i bestyrelsesarbejdet, så vi kan fastholde og udvikle vore aktiviteter.

Har du lyst til at give en hånd med til fx.:
- at planlægge og afvikle ture/arrangementer for medlemmerne.
- at arrangere den årlige udlandstur.
- at medvirke ved vore HCA-Festival-aktiviteter eller lignende arrangementer.
- at etablere og afvikle en kunst- bytte låneordning for medlemmerne. Andre aktiviteter er også velkomne.

Alle aktiviteter vil ske i samarbejde med et eller flere bestyrelsesmedlemmer.

Send en mail til formanden: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Husk at oplyse om medlemsnr. og tlf.nr., så indkalder vi de interesserede til et møde i galleriet, hvor vi drøfter det videre forløb.


Ros og ris

Vi er altid interesserede i at høre fra medlemmerne - hvad synes du, vi gør godt, hvad kunne vi gøre bedre og har du eventuelt forslag til bestyrelsen?

Skriv en mail til bestyrelsesmedlem Bjarne Strøh Andersen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med forslag, gode ideer, ris og ros. Forslagene drøftes på bestyrelsesmøderne, og vi svarer i nyhedsbrevet NYT og her på hjemmesiden.

Vi ser frem til dialogen.

Venlig hilsen bestyrelsen


Om Kunstforeningen Rasmus

Kunstforeningen Rasmus Odense blev stiftet i 1993 og har gennem de seneste år haft ca. 350 medlemmer.

Formålet med foreningen er at give medlemmerne gode kunstoplevelser. Dette sker ved opkøb af kunst i Gallerie Rasmus til bortlodning blandt foreningens medlemmer og ved besøg og rejser i ind- og udland.

Gennem årene er det blevet til besøg i bl.a. Barcelona, London, Stockholm, Budapest, Riga, Hamborg og Rendsborg.

Medlemskontingentet er 800 kr. om året. Som medlemmer optages enkel personer, par, firmaer, institutioner eller kunstforeninger. Medlemskontingentet giver ret til deltagelse i kunstforeningens arrangementer og i den årlige generalforsamling og bortlodning, som finder sted i sidste halvdel af april.

Hvis du er interesseret i at blive medlem af Kunstforeningen Rasmus Odense, kan du kontakte kasserer Gitte Knudsen via e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..