Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Kommende udstillinger Odense    


23. november til 22. december 2018 – Gallerie Rasmus Odense, Ny Vestergade nr. 8+9

”Set med andre øjne!”

Særudstilling med værker af Gitte Degnemark - en hyldest til portrætkunsten og mangfoldigheden.

Julefernisering fredag den 23. november kl. 14-18
Gitte Degnemark vil være til stede. Alle er velkomne.

Lækkerier til ganen og halsen

På gaden bager Lene og Brian sprøde æbleskiver, som du kan købe sammen med et glas gløgg. Koffiboys stiller op med deres kaffevogn med velsmagende kaffe og te fra kl. 14-18.

Kaffen er en direkte reference til nogle af Gittes aktuelle værker med titler som 'Cafe Noir - the Girl from Uganda', 'Columbian Coffee Girl' og 'Mrs Espresso'

  

Gitte Degnemark har blandt andet fundet inspiration hos personer, som gør en stor forskel for mennesker, der ikke har de samme goder og ressourcer, som vi.

For eksempel lige nu er Charlie Uldahl fra Esbjerg ved at gå fra Esbjerg til Tanzania. Han samler ved hjælp af sponsorer midler ind til at bygge nye vandforsyningsanlæg og sikre beboerne rent drikkevand i de landsbyer, som han rejser igennem.

Charlie Uldahl har været 'Degnemarks øjne' på hans rejse gennem Afrika. Flere af udstillingens værker vil tage afsæt i fotos, som Charlie har taget undervejs. Gitte Degnemark er meget imponeret af Charlie Uldahls projekt 'Walking for Water', og hans uselviske indsats for at skabe en bedre hverdag for andre mennesker.

Udstillingen vil være suppleret med bl.a. enkelte skulpturer af Pere Sala, Laurent Chabolle og Artigasplanas samt glaskunst af Betina Huber.


Grafik af Salvador Dalí i ”Annekset”

Værker af den spanske surrealist Salvador Dalí (1905-89)

Man kan ikke opremse de 10 betydeligste kunstnere i det 20. århundrede uden at nævne navnet Salvador Dalí. Salvador Dalí var allerede som ung en dygtig raderer og blandede sig siden engageret i produktionen af sine mange grafiske tryk. Med skarpsleben radernål rettede og tilføjede han detaljer før godkendelsen af de grafiske plader til tryk.

 

 

 

På udstillingen vises bl.a. signerede grafiske tryk fra Salvador Dalis foretrukne grafikværksted J.J. Rigal i Paris samt en række grafiske blade, der stammer fra enken Denise Rigals private samling, bragt hertil af Danmarks førende Dalí-specialist, Peter Olufsen.

Denne udstilling byder på en sjælden lejlighed til at se en del af Peter Olufsens imponerende samling af Dalí-grafik. Da de fleste af værkerne vil være til salg, er der faktisk også mulighed for at erhverve et eller flere af mesterens originale håndsignerede grafiske blade til en fornuftig pris.

***

”Roderiet” i kælderen - Gallerie Rasmus, Ny Vestergade 5
Her har vi friske lagervarer på alle hylder til julepriser.

***

Skiftende udstillinger i stueetagen, Ny Vestergade 8
Hver lørdag indtil jul viser vi en ny udstilling i stueetagen. Kig ind om lørdagen, få en kop kaffe eller et glas vin og nyd den nye ophængning.
Fra 23. nov. til 29. nov.: Værker af Gina Pellon, Claus Bojesen, Wilhelm Freddie, Hans Voigt Steffensen og Tom Krøjer.

***

Juletilbud på 1. sal, Ny Vestergade 8
Som altid er der masser af spændende juletilbud på 1. sal i nr. 8.
Her kan du finde værker - både af galleriets kunstnere og fra vores kunsthandel - til de fordelagtige julepriser.
Du kan helt sikkert finde kunst, der lige passer ind under dit juletræ. I år kan du virkelig gøre et kup. Der er uindrammet grafik fra 100 kr. og opefter.