Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Aktuelle kunstudstillinger i Odense, Ny Vestergade nr. 8+9


10. maj til 22. juni 2019 – Ny Vestergade nr. 9

KVINDER DER FORANDRER VERDEN - af Agnete Brinch

 ”Kvinder der forandrer verden” – Agnete Brinch har for nylig haft en soloudstilling på Frederiksborg Slot med samme titel, hvor også portrættet af Margrethe Vestager, som er med på denne udstilling, blev afsløret.

 Der er tale om nye portrætter af kendte kvinder som Margrethe Vestager, Margaret Thatcher, Karen Blixen, Johanne Louise Heiberg, Asta Nielsen, Anna Ancher, Aretha Franklin, Billy Holiday, Frida Kahlo, Tove Ditlevsen, Emily Dickinson med flere.

Agnete Brinch har f.eks. ladet sig inspirere af Thit Jensen (1876-1957), fordi hun, trods sit køn og lille størrelse, forstod at skabe debat og give skarpe bemærkninger til sin livskamp igennem forfatterskab og foredrag. Hun var simpelthen en fighter.

Thit Jensen debuterede i 1903 med romanen To Søstre og fortsatte sit forfatterskab med både kvindepolitiske og de senere historiske romaner om samfundsforhold og hendes mærkesager frivilligt moderskab samt kvinders ligeret. Alt sammen inspireret af sin opvækst i den danske middelklasse i slutningen af det 19. århundrede, hvor et stift og ensrettet kvindesyn var dominerende.

Thit Jensen turde tage bladet fra munden, og var således med til at bane vejen for kvinders ret til ligestilling og frie valg i livet.

En gang kommenterede en tilhører fortællingen om Adam og Eva med ordene: "Og dermed sørgede kvinden for, at den første synd kom ind i verden!" Thit Jensen replicerede: "Javist, men da Adam skød skylden på Eva, kom den første kujon ind i verden!"

Agnete Brinch er også blevet draget af Asta Nielsen, og har inddraget hende i KVINDER DER FORANDRER VERDEN som en inspirator for "at gå efter sine drømme". Kunstneren har rejst i hendes fodspor, til Berlin - hvor Agnete Brinch besøgte Asta Nielsens luksuriøse lejlighed, filmmuseet samt Hollywood  Walk of Fame - hvor Asta Nielsen, som den eneste dansker har en stjerne i fortovet.

 

På udstillingen vises også enkelte skulpturer af Lis Andersen
samt nogle få keramiske værker af Nils Møller.

 

Se kommende udstillinger i Odense her