Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Aktuelle kunstudstillinger i Odense, Ny Vestergade nr. 8+9


23. november til 22. december 2018

”Set med andre øjne!”

Særudstilling med værker af Gitte Degnemark - en hyldest til portrætkunsten og mangfoldigheden.

 

"Autumn in New Jersey" 
118,5x83,5 - mixed media på papir.
Pris 7.500,-

 "The Nurse from the Black Sea"
118,5x83,5 - mixed media på papir.
Pris 7.500,-

 

Gitte Degnemark har blandt andet fundet inspiration hos personer, som gør en stor forskel for mennesker, der ikke har de samme goder og ressourcer, som vi.

For eksempel lige nu er Charlie Uldahl fra Esbjerg ved at gå fra Esbjerg til Tanzania. Han samler ved hjælp af sponsorer midler ind til at bygge nye vandforsyningsanlæg og sikre beboerne rent drikkevand i de landsbyer, som han rejser igennem.

Charlie Uldahl har været 'Degnemarks øjne' på hans rejse gennem Afrika. Flere af udstillingens værker vil tage afsæt i fotos, som Charlie har taget undervejs. Gitte Degnemark er meget imponeret af Charlie Uldahls projekt 'Walking for Water', og hans uselviske indsats for at skabe en bedre hverdag for andre mennesker.

Udstillingen vil være suppleret med bl.a. enkelte skulpturer af Pere Sala, Laurent Chabolle og Artigasplanas samt glaskunst af Betina Huber.


Grafik af Salvador Dalí i ”Annekset”

Værker af den spanske surrealist Salvador Dalí (1905-89)

Man kan ikke opremse de 10 betydeligste kunstnere i det 20. århundrede uden at nævne navnet Salvador Dalí. Salvador Dalí var allerede som ung en dygtig raderer og blandede sig siden engageret i produktionen af sine mange grafiske tryk. Med skarpsleben radernål rettede og tilføjede han detaljer før godkendelsen af de grafiske plader til tryk.

 

 

 

På udstillingen vises bl.a. signerede grafiske tryk fra Salvador Dalis foretrukne grafikværksted J.J. Rigal i Paris samt en række grafiske blade, der stammer fra enken Denise Rigals private samling, bragt hertil af Danmarks førende Dalí-specialist, Peter Olufsen.

Denne udstilling byder på en sjælden lejlighed til at se en del af Peter Olufsens imponerende samling af Dalí-grafik. Da de fleste af værkerne vil være til salg, er der faktisk også mulighed for at erhverve et eller flere af mesterens originale håndsignerede grafiske blade til en fornuftig pris.

***

”Roderiet” i kælderen - Gallerie Rasmus, Ny Vestergade 5
Her har vi friske lagervarer på alle hylder til julepriser.

***

Skiftende udstillinger i stueetagen, Ny Vestergade 8
Hver lørdag indtil jul viser vi en ny udstilling i stueetagen. Kig ind om lørdagen, få en kop kaffe eller et glas vin og nyd den nye ophængning.


Fra 23. nov. til 29. nov.: Værker af Gina Pellon, Claus Bojesen, Wilhelm Freddie, Hans Voigt Steffensen og Tom Krøjer.

Fra d. 1. dec. til 6. dec.: Værker af Pierre Bonetto, Pascal Bordaries og Joël Gangloff.

Fra d. 8. dec. til 13. dec.: Udstilling med nye malerier af Malene Hammershøj

Fra d. 15. dec. til 22. dec.: Malerier af Frank Hammershøj (1940-2013) og Majken á Grømma (1956-2016) samt skulpturer af Erik Aalykke (1923-1983).

Frank Hammershøj var en alsidig fynsk maler, hvis motivverden spændte fra det hjemlige atelier over de milde fynske landskaber til den barske nordatlantiske natur. Alt dette, sammen med dagligdagens mange spontane indtryk, fandt vej ind i Hammershøjs malerier og undergik en forvandling på lærredet. Han brugte maleriet en slags ekstern hukommelse – beretninger fra en følsom kunstners liv, der på ekspressionistisk vis er blevet omsat til billeder.

Majken á Grømma var autodidakt maler, keramiker og skulptør. Hun boede og arbejdede i mange år og til sin død i Vig i Odsherred. Hendes malerier var moderne, ekspressive og koloristiske med landskabet som dominerende motiv. I 1998 genopdagede hun Færøerne, og det gav anledning til eksperimenter, hvor hun med en koloristisk, bred og dynamisk penselføring udviklede landskabet i sine malerier mod stadig større enkelhed – i kombinationer af færøske motiver, elementer fra danske og svenske skove og Odsherreds landskaber.

Den fynske skulptør Erik Aalykke brugte sin viden fra skibsbyggerfaget i sit kunstneriske virke, der primært bestod af skulpturer og relieffer i jern. Erik Aalykkes skulpturer er karakteristiske ved deres dristige og lette konstruktion og er næsten alle bygget op på samme måde. Fra et solidt sokkelparti springer en spinkel stilk, der opadtil vokser i dimension og breder sig ud med stort volumen. Erik Aalykkes formsprog er abstrakt- ekspressionistisk med afsæt i den organiske verden.
Kig ind i galleriet lørdag den 15. december mellem kl. 10 og 13. Vi byder på et glas vin og lidt sødt til ganen.

***

Juletilbud på 1. sal, Ny Vestergade 8
Som altid er der masser af spændende juletilbud på 1. sal i nr. 8.
Her kan du finde værker - både af galleriets kunstnere og fra vores kunsthandel - til de fordelagtige julepriser.
Du kan helt sikkert finde kunst, der lige passer ind under dit juletræ. I år kan du virkelig gøre et kup. Der er uindrammet grafik fra 100 kr. og opefter.


Se kommende udstillinger i Odense her