Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Aktuelle kunstudstillinger i Odense, Ny Vestergade nr. 8+95. april til 4. maj 2019 – Ny Vestergade nr. 9

Finurlige malerier med Miquel Aparici, Narcís Gironell, Troels Trier, John Ovesen, Ole Fick, Jan Klein, Ove Jensen, Gilles Olry, Raymond E. Waydelich, Peter Rössel, Lene Vase, Rasa D. Olesen, Lars Ly, Søren Vestergaard, Britta Madsen, Zoro & Søren Gøttrup 

Efterfernisering i galleriet kl. 18.00

Ordet 'finurlig' betyder 'fiffig, spidsfindig, snedig, udspekuleret eller på pudsig vis'. Ordet kommer faktisk af svensk 'finurlig', hvor det formentlig er afledt af fin+urlig á la naturlig. Det finurlig får folk til at trække på smilebåndet. Hvis vi gerne vil fange andres opmærksomhed, er den mest effektive måde at gøre det med et smil. Victor Borges gamle sandhed om, at den korteste vej mellem to mennesker er et smil, er faktisk blevet bekræftet af hjerneforskere fra universiteterne i Aarhus og Oxford. Deres resultater viser bl.a., at forsøgspersonerne var mere sikre på, hvad de havde set, hvis det var glade ansigter, frem for triste. Mon ikke også det finurlige i kunsten kan noget særligt?


5. april til 4. maj 2019 – Ny Vestergade nr. 8

Human army - en udstilling i samarbejde med Lars Wahl og Martin Nybo. 

 

Human Army er et keramisk værk, hvor du kan møde 100 små ”soldater”, der kæmper en kamp for en bedre verden. Projektet er resultatet af et kreativt samarbejde, hvor Lars Wahl har udvalgt enkelte af Martin Nybos keramiske arbejder til en fotografisk gengivelse af sine personlige favoritter, og således lægger en ekstra kreativ tolkning ind i skildringen af den menneskelige hær. Værket viser et kompagni af figurer, ansigtsløse, men alligevel med meget detaljerede udtryk. Nogle med markante former, andre med markante symboler, andre igen med kontraster fra plante- og dyreriget.  Små grupper af figurer, der alle bærer på en individuel historie, der tilsammen udgør en enestående helhed.
Værket efterlader beskueren med fornem plads til fortolkning af det enkelte menneskes symbolske kamp for en bæredygtig verden.  Alle segmenter og værdier er repræsenteret, så man let suges ind i den enkelte historie. Ved at kombinere de mange udtryk ser man den fortættede energi, som mennesker skaber for at nå livets mål. De keramiske figurer er skabt, så de på en og samme tid synes helt enkle at afkode, men ved nærmere eftersyn har de flere lag. Fotografierne understreger pointen ved værket. Ingen figur er uden betydning.

 


Martin Nybo og Lars Wahl 


Martin Nybo og Lars Wahl 

 


Se kommende udstillinger i Odense her