Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Aktuelle kunstudstillinger i Odense, Ny Vestergade nr. 8+9


Et lykkeligt øjeblik - Dag Aronson, maleri & Betina Huber, glaskunst.
fra 21. 
februar til 21. marts. 

Ny Vestergade 9 Odense

Fernisering fredag 21. februar kl. 16.00 - 18.00

Efterfernisering med underholdning kl. 18.00 (tilmelding i galleriet)

På denne udstilling præsenterer Gallerie Rasmus to af vore skandinaviske kunstnere.

Dag Aronson (f. 1944) kommer fra Norge, men han bor og arbejder i Odsherred, tilmed i et hus med atelier, som er opført af skagensmaleren Frederik Lange (1870-1941) i 1905.
Dag Aronsons malerier og tegninger viser, at han fortsat er optaget af menneskefiguren, og hvad der foregår i relationen mellem mennesker. I dette møde opstår situationer, som kunstneren undersøger og forsøger at billedgøre. Børn og unges ansigter fremstår ofte som åbne, sårbare og tvetydige, og denne tilstand mellem barn og voksen fascinerer kunstneren og giver mulighed for psykologisk og kunstnerisk fortolkning.

Monica Ritterband har skrevet følgende i Kunstavisen om Dag Aronson:

”Dag Aronsons seneste værker er blide, sarte og næsten romantiske oliemalerier, igen med en motivverden hentet fra hans egen ungdom i 60’erne. Vi ser børn, der venter. Der venter på at blive voksne. Maleriet ”Dreng, pige, æbler” er nærmest rørende i sin rosa uskyld og blidhed og alligevel med Aronsons velkendte humor og kant”

Betina Huber (f. 1979) er dansker, og hun har slået sig ned på Öland i Sverige, hvor hun arbejder med glaskunst. Hun fortæller om sit arbejde: ”Nuet, øjeblikket - er alt vi har. Mine favorit-øjeblikke møder jeg altid ude i naturen. Ude blandt de urgamle elementer. Derude, midt i alle farverne, formerne og linjerne. Mit glas afspejler specielle øjeblikke, jeg gemmer i mit hjerte.

Jeg elsker at se, hvordan ideen former sig til en skitse på papiret og derefter til en fysisk form i glashytten. Selve udtrykket sandblæser jeg ind i overfladen til sidst.

Nu har jeg arbejdet med glas i 15 år, og jeg bliver bare mere og mere forelsket i materialet. Det er et ekstremt levende element, som kræver respekt, forståelse og godt håndværk. En altid lærerig proces.

At arbejde med kunst er for mig at arbejde med livet. Et skridt ad gangen – fremad!”

 

Efterfernisering i galleriet kl. 18.00
Som aftenens musikalske indslag har vi Ulrika Rosdahls Kvartet, der består af musikerne Kenny Stormlund på bas, John Larsen på guitar og Palle Krabbe på klaver samt sangerinden Ulrika Rosdahl. Kvartetten vil tage os med på en musikalsk svensk odyssé, der nemt kan ende i latinamerikanske rytmer.

Aftenens menu er luksusudgaven af gammeldags biksemad med bearnaisesovs samt til dessert – ny nordisk tærte, alt sammen slow food, langtidstilberedt af galleriets stjernekok, Mac O’Brian.


Tilmelding på tlf. 65 91 88 33 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
HUSK tilmelding senest torsdag den 20. februar kl. 12.00.
Pris kr. 150,-. Betaling i galleriet, gerne på selve dagen men inden arrangementets start.
Glæd dig til en skandinavisk aften med masser af biks i galleriet.

 

Se kommende udstillinger i Odense her