Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Kalender

Her kan du se en oversigt over udstillinger og andre aktiviteter i Gallerie Rasmus.

Udstillinger i gallerierne

Under Odense og Skagen kan du læse meget mere om aktuelle og kommende udstillinger i gallerierne.  


Suzanne Brøgger i Gallerie Rasmus

Fredag den 14. juni kl. 13.30 afsløres Agnete Brinchs nye portræt af forfatterinden Suzanne Brøgger.
Både Agnete Brinch og Suzanne Brøgger vil være til stede i Gallerie Rasmus.

Suzanne Brøgger (f. 1944) er en af vores mest markante nutidige forfatterinder. Hun er om nogen kærlighedens og erotikkens frontkæmper. Siden sin debut ”Fri os fra kærligheden” i 1973 har hun udfordret de moderne samlivsformer igennem litteraturen og deltagelse i den offentlige debat. Et forfatterskab, der bl.a. søger at bane menneskenes vej ind i erotikkens væsen.

Suzanne Brøgger har skrevet omkring 20 bøger, som tilsammen er oversat til godt 20 forskellige sprog.

 

Gallerie Rasmus holder åbent fra kl. 13 til 19 på KUNSTDAGEN fredag den 14. juni

I Gallerie Rasmus, Ny Vestergade 9 Odense
kan man opleve kunstneren AGNETE BRINCH
og hendes udstilling KVINDER DER FORANDRER VERDEN/malerier og grafik

Med udstillingen ”Kvinder der forandrer verden” fortolker kunstneren Agnete Brinch en række nulevende og afdøde kvinder. Agnete Brinch har gjort sig bemærket med en spændende portrætserie af markante kvinder. Hendes serie af portrætter kommer vidt omkring, hvor bl.a. berømte forfatterinder, billedkunstnere, og religiøse personligheder bliver skildret. Fælles for dem alle, er at de har beriget det samfund, vi lever i.


På denne udstilling vises nye portrætter af kendte kvinder som Margrethe Vestager, Margaret Thatcher,
Karen Blixen, Johanne Louise Heiberg, Asta Nielsen, Anna Ancher, Aretha Franklin, Billy Holiday, Tove Ditlevsen, Emily Dickinson med flere.

 

NY UDSTILLING I SAL 14
I Galerie Rasmus, sal 14, Ny Vestergade 8 vises en ny udstilling med værker af Gérard Titus-Carmel, Godwin Hoffmann, Christophe Hohler, Quim Domene, Thorbjørn Lausten og Torben Ebbesen samt skulpturer af Pere Sala.

Gérard Titus-Carmel (1942- ) er en internationalt anerkendt fransk maler og grafiker. Siden 1967 har han haft næsten 200 separatudstillinger (i Frankrig, især i Paris, men også i Tokyo, New York osv.). Han har illustrereret digtsamlinger af digtere som Jacques Dupin og Philippe Jaccottet og har udgivet egne digtsamlinger. Hans malerier og grafiske værker er repræsenteret på talrige museer, især i Frankrig.

Godwin Hoffmann (1945-2013) er født og opvokset i Büchenbeuren (Tyskland). Han er af britisk og hollandsk afstamning, søn af en præst. Efter at have studeret ved kunstakademiet i Düsseldorf, bosatte han sig i Frankrig i 1973. Godwin Hoffmann boede og arbejdede i Neuwiller-lès-Saverne, lille landsby i Alsace. I sit maleri såvel som i sin grafik arbejdede Godwin Hoffmann med meget stramme abstrakte kompositioner.

Den schweiziske kunstner Christophe Hohler (1961- ) er uddannet ved Kunstgewerbeschule i Basel og Ecole Arts Décoratifs i Strasbourg og har opnået international anerkendelse for sine ekspressive og intense menneskeskildringer. Han har haft en række udstillinger i Frankrig, Schweiz, Canada, Tyskland, Italien, Belgien, USA og Norge. Hans grafik er kraftfuld og ekspressiv med fokus på kontrast og grove stræk. Ofte er det manden, eller manderollen, som skildres med kraft og aggression, men også sårbarhed og følelser. Hohlers kunst sammenlignes med kunstnere som Anselm Kiefer og Jean-Michel Basquiat.

Den spanske kunstner Quim Domene (1948- ) startede sin karriere som grafisk designer, men hans kunstneriske virke skiftede snart efter til fordel for collagen. I 1991 havde Quim Domene sin første separatudstilling i New York og siden 1998 har han også haft en række separatudstillinger i Japan, bl.a. i Kobe, Osaka, Tokyo og Kyoto. Fra den 25. oktober viser Gallerie Rasmus en større udstilling med Dalí-inspirerede collager af Quim Domene sammen med originale grafiske værker af Salvador Dalí.

Den danske kunstner Thorbjørn Lausten (1945- ) er en pioner inden for lyskunst i Danmark ligesom hans billedkunstneriske forskning i feltet mellem kunst, videnskab og teknologi er uden sidestykke herhjemme. Hans virke spænder bredt over tegning, maleri, skulptur, installation og web-baserede projekter. Som kunstner har han rødder i konstruktivismen og den konkrete kunst, og i hans arbejder en gennemgående interesse for matematiske principper og geometriske former.

Torben Ebbesen (1945- ) er en erfaren herre i den danske og internationale kunstverden. Torben Ebbesen tilhørte i sin tid kunstnergruppen Ny Abstraktion (1976-85), som arbejdede på en sammensmeltning af billedkunst og rum, med brug af de mange nye materialer fra bl.a. byggeindustrien, som op gennem årtiet fandt anvendelse i billedkunsten. Torben Ebbesen er repræsenteret på flere museer, bl.a. Statens Museum for Kunst, Kobberstiksamlingen, KUNSTEN og ARoS.

Pere Sala (1962- ) er en catalansk skulptør.  Han har studeret skulptur på fakultetet for kunst på universitetet i Barcelona. Siden 2004 har Sala arbejdet med bronze. Dette materiale giver ham en frihed til at arbejde i temaer og udforske kroppens forskellige bevægelser. Pere Salas kunst er i en konstant proces, hvor han sætter sin viden om menneskekroppen ind i nye perspektiver men forholder sig tro mod skulpturens klassiske idealer, som man kender det fra bl.a. Arístides Mallol og Edgar Degas eller en moderne kunstner som Anthony Gormley.


HCA FESTIVAL I UGE 34 


Aktiviteter i Kunstgaden, Ny Vestergade & Kunstbygningen Filosoffen
Gaden er pyntet op med inspiration fra H. C. Andersens eventyr.
Der er vogne med 3 forskellige slags Street Foods, en is- og kaffevogn. Legeplads for de mindre børn.

Se det fulde program for kunstgaden under HCA festival - klik her

Programmet for Gallerie Rasmus kan du se her under 

Søndag d. 18. august

Kl. 10.00 – 17.00: Den Fynske Opera: Maratonsang i operaen
Arrangør: Gallerie Rasmus, Den Fynske Opera, Garage Højskolen, Odense Højskoleforening og Odense Valgmenighed. Udvalgte sangvælgere, mennesker med holdninger og hjerte, vil foreslå sange fra højskolesangbogen. Hver person ønsker 5-6 sange inden for det emneområde, man får tildelt fra højskolesangbogen. GRATIS

Kl. 11.00 – 17.00: (i Ny Vestergade) Mød Kunstforeningen Rasmus og hør om foreningen og de mange spændende tiltag, som du kan blive en del af, for sammen skaber vi Kunstforeningen Rasmus. Kom og få en hyggelig snak og hør om de mange gode tilbud.

Kl. 11.00: Ny Vestergade: Fadølsbaren i gaden, pølsevogn, kaffevogn, isvogn, burgervogn, vegetarvogn starter op, og der er legeplads for de mindre børn.

Kl. 14.00 – 18.00: Gallerie Rasmus, Ny Vestergade 9: Fernisering udstilling med malerier af Anne Brérot (Frankrig) og skulpturer af Artigasplanas (Spanien). Begge kunstnere vil være til stede. GRATIS

Kl. 15.00 – 16.00: (i Ny Vestergade) Åben Scene. Musik, Poesi, Stand Up, Sit Down. GRATIS 
(Tilmelding på tlf. 22 40 66 15)

Mandag d. 19. august

Kl. 7.00 – 8.00 (i Ny Vestergade) Eventyrlig morgenyoga ved Sarah Gråskov.
AOF skyder sæsonen i gang med eventyrlig morgenyoga i Kunstgaden. Tag din yogamåtte, behageligt tøj på og en flaske vand under armen og start din dag med at komme i balance.
Arr.: AOF (I tilfælde af regn er arrangementet flyttet til Galleri Rasmus). GRATIS

Kl. 11.00 – 17.00:18: Udstilling i Gallerie Rasmus, Ny Vestergade 8 & 9 Malerier af Anne Brérot (Frankrig) og skulpturer af Artigasplanas (Spanien) samt et udvalg af galleriets kunstnere. GRATIS

Kl. 13.00 – 17.00: (i Ny Vestergade) Mød Kunstforeningen Rasmus og hør om foreningen og de mange spændende tiltag, som du kan blive en del af, for sammen skaber vi Kunstforeningen Rasmus. Kom og få en hyggelig snak og hør om de mange gode tilbud.

Kl. 14.00 – 14.30: (I Gallerie Rasmus, Ny Vestergade 9) ”Historiefortælling bliver man aldrig for gammel til”.
Jens Peter Madsen fortæller med lige stor glæde sine historier for børn som for voksne, for unge som for ældre. Kom og hør med. Vi garanterer, at du husker, røres, griner og nyder. Arr.: AOF. GRATIS

Tirsdag d. 20. august

Kl. 11.00 – 18.00: Udstilling i Gallerie Rasmus, Ny Vestergade 8 & 9 Malerier af Anne Brérot (Frankrig) og skulpturer af Artigasplanas (Spanien) samt et udvalg af galleriets kunstnere. GRATIS

 

Kl. 13.00 – 17.00: (i Ny Vestergade) Mød Kunstforeningen Rasmus og hør om foreningen og de mange spændende tiltag, som du kan blive en del af, for sammen skaber vi Kunstforeningen Rasmus. Kom og få en hyggelig snak og hør om de mange gode tilbud.

Kl. 14.00 – 14.30: (i Gallerie Rasmus, Ny Vestergade 9) Kinesisk koncert. Jinyu Ling, der er klassisk uddannet violinist, giver en lille koncert på erhu, som er en kinesisk tostrenget violin. Arr.: AOF GRATIS

 

Kl. 19.00 – 21.00: (I Gallerie Rasmus, Ny Vestergade 9) ”ÅH BENNY”
Et musikalsk kurbad med den anden Andersen. Go´gamle Benny!
Piano, harmonika, sang: Palle Krabbe.                                           
Entre: 85, - kr.

 

Onsdag d. 21. augus

Kl. 11.00 – 18.00: Udstilling i Gallerie Rasmus, Ny Vestergade 8 & 9 Malerier af Anne Brérot (Frankrig) og skulpturer af Artigasplanas (Spanien) samt et udvalg af galleriets kunstnere. GRATIS

Kl. 13.00 – 17.00: (i Ny Vestergade) Mød Kunstforeningen Rasmus og hør om foreningen og de mange spændende tiltag, som du kan blive en del af, for sammen skaber vi Kunstforeningen Rasmus. Kom og få en hyggelig snak og hør om de mange gode tilbud.

Kl. 14.00 – 14.30: (i Gallerie Rasmus, Ny Vestergade 9). Musik. Simon Høirups kommer med smagsprøver fra sin nye CD. Arr.: AOF. GRATIS

 

Torsdag d. 22. august

Kl. 7.00 – 8.00 (i Ny Vestergade) Eventyrlig morgenyoga ved Sarah Gråskov.
Eventyrlig morgenyoga i Kunstgaden. Tag din yogamåtte, behageligt tøj på og en flaske vand under armen og start din dag med at komme i balance.
Arr.: AOF (I tilfælde af regn er arrangementet flyttet til Galleri Rasmus). GRATIS

Kl. 11.00 – 18.00: Udstilling i Gallerie Rasmus, Ny Vestergade 8 & 9 Malerier af Anne Brérot (Frankrig) og skulpturer af Artigasplanas (Spanien) samt et udvalg af galleriets kunstnere. GRATIS

Kl. 13.00 – 17.00: (i Ny Vestergade) Mød Kunstforeningen Rasmus og hør om foreningen og de mange spændende tiltag, som du kan blive en del af, for sammen skaber vi Kunstforeningen Rasmus. Kom og få en hyggelig snak og hør om de mange gode tilbud.

Kl. 14.00 – 14.30: (i Gallerie Rasmus, Ny Vestergade 9) Klimatalk. Arr.: AOF. GRATIS

 

Fredag d. 23. august

Kl. 7.00 – 8.00 (i Ny Vestergade) Mindfulness og meditation med klangskåle, Anne Viese skaber et rum for dig, hvor du mærker og sanser nuet. Medbring måtte, pude og en flaske vand.
Arr.: AOF (I tilfælde af regn er arrangementet flyttet til Galleri Rasmus). GRATIS

 

Kl. 11.00 – 18.00: Udstilling i Gallerie Rasmus, Ny Vestergade 8 & 9 Malerier af Anne Brérot (Frankrig) og skulpturer af Artigasplanas (Spanien) samt et udvalg af galleriets kunstnere. 11.00 – 11.20: (i Ny Vestergade) ”Go Morgen, Rollinger”. Palle Krabbe koncert med sang og sjov for børn 2- 6 år. GRATIS

Kl. 13.00 – 17.00: (i Ny Vestergade) Mød Kunstforeningen Rasmus og hør om foreningen og de mange spændende tiltag, som du kan blive en del af, for sammen skaber vi Kunstforeningen Rasmus. Kom og få en hyggelig snak og hør om de mange gode tilbud.

Kl. 18.00 Festivalmiddag fra Restaurant Bacchus, Vestergade, pr. pers. Kr. 495.- incl. vinmenu
Der bliver dækket op i gaden ud for nr. 9. Hvis det bliver regnvejr, trækker vi ind i Gallerie Rasmus. MAX. 40 pers.

Kl. 20.30 – 22.00: Gallerie Rasmus Ny Vestergade 9: Koncert med Kim Kingos swingband og Flemming Krøll. Entré: 175, - kr.

 

Lørdag d. 24. august

Kl. 11.00 – 18.00: Udstilling i Gallerie Rasmus, Ny Vestergade 8 & 9 Malerier af Anne Brérot (Frankrig) og skulpturer af Artigasplanas (Spanien) samt et udvalg af galleriets kunstnere. 11.00 – 11.20: (i Ny Vestergade) ”Go Morgen, Rollinger”. Palle Krabbe koncert med sang og sjov for børn 2- 6 år. GRATIS

Søndag d. 25. august

Kl. 11.00 – 18.00: Udstilling i Gallerie Rasmus, Ny Vestergade 8 & 9 Malerier af Anne Brérot (Frankrig) og skulpturer af Artigasplanas (Spanien) samt et udvalg af galleriets kunstnere. 11.00 – 11.20: (i Ny Vestergade)

 

Se det fulde program for HCA festival - klik her

 

Kom til koncert med Flemming Krøll - Kingos Swing Band