Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Kalender

Her kan du se en oversigt over udstillinger og andre aktiviteter i Gallerie Rasmus.

Udstillinger i gallerierne

Under Odense og Skagen kan du læse meget mere om aktuelle og kommende udstillinger i gallerierne. 


Kan vi blive klogere af kunst – og andre overvejelser om indsigt og viden.

Sted: Galleri Rasmus, Ny Vestergade 9, Odense. Torsdag den 8. november kl. 19.30.
Det koster 50 kr. at deltage og der er tilmelding i galleriet på tlf. 65 91 88 33 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Hvad er viden og hvornår kan vi sige, vi er blevet klogere?

Nogle kunstværker kan have den effekt på os, at vi oplever at forstå ikke bare dem, men verden eller livet meget bedre, efter de har krydset vores vej. Vi efterlades med en dyb følelse af fornyet indsigt, uden nødvendigvis at kunne sætte dette nye perspektiv på ord.

Men kan vi egentlig argumentere for, at vi herved er blevet klogere, og hvad er det i så fald vi er blevet klogere på? Filosofien har diskuteret dette spørgsmål gennem årtusinder, og det er senest blevet højaktuelt med grene af medicinsk humaniora, der undersøger og argumenterer for at læger bliver bedre læger, hvis og når de beskæftiger sig med kunst.

Vores udgangspunkt bliver et oplæg ved Helene Scott-Fordsmand, der er forsker ved Medicinsk Museion i København. Hendes primære forskningsområde drejer sig om kroppens status i lægevidenskab, herunder beskæftiger hun sig med bl.a. medicinsk humaniora, psykoanalyse og videnskabsfilosofi. Hun har desuden arbejdet med videns-potentialet i kunst, både for læger såvel som i det hele taget

Rammerne er uformelle, så kom og nyd et glas vin eller en kop kaffe og deltag i denne spændende debat, hvor man som tilhører vil kunne deltage i debatten.

Helene Scott-Fordsmand - oplægsholder

Ph.d. stipendiat, cand.mag. i filosofi, født 1990. Forsker i medicinsk kultur og erkendelsesteori ved Medicinsk Museion, Sundhedsvidenskabeligt fakultet, Københavns universitet.

Helenes primære interesse er arbejdet med at nuancere, udvide og udfordre de videns-forståelser der hersker i den nutidige videnskab og det moderne videnssamfund. I hendes nuværende projekt arbejder hun dels med at udfordre gængse måder at forstå lægevidenskabens relation til kroppen på, bl.a. ved at undersøge den rolle, den afskyvækkende krop spiller i lægelig praksis. Dels arbejder hun på en udvidet forståelse af de humanistiske indsigter lægelig praksis har at byde på.

Helene er desuden forkvinde for det danske Netværk for kvinder i filosofi.

 

 

 

Jane Clemensen - moderator

Professor, cand.cur og sygeplejerske, født i 1962, er sundhedsvidenskabelig forsker indenfor brugerdreven innovation og forskning på OUH og Syddansk Universitet. Jane primære interesse er at forandre den kliniske praksis, så vores borgere får det bedst mulige tilbud, når de bliver patienter. Jane har lang erfaring med at inddrage patienter, pårørende og deres klinikere i forskningen. Telemedicin bliver et ofte udviklet og anvendt redskab når forandringerne skal understøttes. Jane var i 2007 udpeget som en af 24 Anna Amalier i Region Midt, hvor udfordringen var at afholde Te-saloner med henblik på at diskutere med Regionens borgere, hvad det gode liv i Region Midt var for dem. Projektet udgik fra Regionsrådet og havde stor succes og nød stor interesse i Regionen.