Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Kalender

Her kan du se en oversigt over udstillinger og andre aktiviteter i Gallerie Rasmus.

Udstillinger i gallerierne

Under Odense og Skagen kan du læse meget mere om aktuelle og kommende udstillinger i gallerierne.  


Musikgudstjeneste - Via Dolorosa, Palmesøndag den 14. april 2019, kl.16.00 i Bredballe Kirke v./Vejle.

14 malerier præsenteres ved oplæsning, sang og musik - leveret af operasanger Jesper Buhl og komponist og pianist Tore Bjørn Larsen.

Koncerten er en musikalsk rejse med Jesus på vejen fra Pilatus op ad Via Dolorosa mod Golgata og videre under hans lidelser på korset for at slutte med gravlægningen.


Kroppen som kunstner den 24. april 2019, kl.19.30 - Gallerie Rasmus, Ny Vestergade 9, Odense.

Aftenens Small Talk indledes af Jane Clemensen, der er moderator for dette uformelle og interessante emne, som vi kun sjældent har mulighed for at drøfte sammen med medborgere, vi måske ikke engang kender. 

Kroppen som kunstner
Rikke Kølby Christensen og Tina Di Caterino, overlæger i Anatomisk Patologi ved henholdsvis Sygehus Lillebælt Vejle og OUH, er aftenens gæsteforelæsere.
Indvendig er kroppen en verden af billeder. Di Rikke Kølby Christensen og Tina Caterino er to læger, som arbejder med væv og celler. I deres arbejde ved mikroskopet, ser de ind imellem udtryk, hvor kroppen viser sig som en sand kunstner. Oplægget vil handle om, hvad man ser, når kroppen er kunstneren. De vil vise eksempler på, hvordan vi ser ud indvendigt, når kroppen viser sig fra sin kunstneriske side.

De vil kort fortælle om deres arbejde med at stille diagnoser på celler og væv ved brug af lysmikroskop. De er trænet i at observere ændringer i kroppen på cellulært niveau, hvor man kan skelne det raske væv, som spænder over til stort spektrum, fra det sygdomsforandrede væv.

Med fotos og beretninger fra dagligdagen i laboratoriet vil de fortælle om, hvordan arbejdet med kroppens celler er en ”kunst” – både at se på og at arbejde med. Trods travlhed kan den opmærksomme undersøger ikke undgå at bemærke, hvordan vævet både ved godartede og ondartede lidelser helt uforsætligt danner formationer, mønstre og farvekombinationer. Til tider endda små kunstværker, som de gerne vil vise. Samtidig kan de som professionelle læger stille en korrekt diagnose til brug for den videre patientbehandling.

Prisen pr. person 75 kr. Tilmelding og betaling i Gallerie Rasmus.

Mini udstilling: Troels Trier og Narcís Gironel
Aftenens foredrag er krydret med en særudstilling af Troels Trier og Narcís Gironel, som hver har fået til opgave at arbejde videre med billeder af kroppens egen kunst. Det er der kommet interessante og superflotte kunstværker ud af. Efter foredraget vil der blive mulighed for at studere disse værker, inden vi samles igen til en spændende debat om krop og kunst.
Rammerne er uformelle, så kom og nyd et glas vin eller en kop kaffe og deltag i denne spændende debat, hvor man som tilhører også kan byde ind.