Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Kunstforeningen Rasmus Odense

Kære Medlem

Velkommen til Kunstforeningen Rasmus Odenses hjemmeside.

Her vil vi løbende informere jer om vores kommene aktiviteter og lidt om, hvad vi tidligere har arrangeret.


Bestyrelsen ønsker alle medlemmer et godt 2018.

Julegaven til Kunstforeningens medlemmerne i 2017 var et tryk af Malene Hammershøj. Tak til Peter Rasmus for gaven. En ekstra julegave blev tildelt følgende medlemmer: Gitte Hedegaard Nielsen, Ole Schreiner samt Ole Mølgaard Jager Nielsen, som er de heldige vindere af hver 2 årskort til Den Fynske Opera, Teater Momentum og Nørregaards Teater. Tillykke med den ekstra gevinst. Gevinsten kan afhentes i galleriet.

Vi er langt om længe kommet på Facebook. Så tjek os ud her Kunstforeningen Rasmus Odense


Kommende arrangementer 

Kunst på Syddansk Universitet

mandag den 5. februar 2018 kl. 16.00 

Mødested: Mødelokale 0 77 – Konsistoriums mødelokale - se vejviser https://clients.mapsindoors.com/sdu/573f26e4bc1f571b08094312/details/575950153fcacf13783c659a/

Man skal ikke bevæge sig langt på Syddansk Universitets Odense-campus for at komme inden for synsvidde af moderne dansk kunst. Den er at finde på gangene, ved trappeforløb, uden for i gårdhaver og ved universitets indgange. Alle, der har deres gang på universitetet, kan glæde sig over kunsten og forholde sig til den. Nogle bliver måske ligefrem provokeret derved. Kunstforeningens medlemmer kan glæde sig til en rundvisning på SDU, hvor lektor Mogens Davidsen fra Institut for Kulturvidenskab har lovet at vise rundt og dele af sin viden. Mogens Davidsen har et indgående kendskab til kunst og ikke mindst al den kunst der er på Syddansk Universitet.

 

 

 

 

 

Tilmelding til kasserer Solvejg Jensen via e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og med indbetaling af 50 kr. på konto 4703-0006686184 med angivelse af medlemsnummer. Begrænset deltagerantal 25 personer – først til mølle princippet ved indbetaling.

Tilmeldingsfrist senest den 20. januar 2018


Glasværket ved Odense Havn - den 7. marts 2018 - kl. 17.00, Havnegade 13.

Odense har haft en stolt tradition for fremstilling af glas, hvor der tidligere har været ansat 5000 mennesker på Glasværket. Efter mange års dvale har tidligere glasværkarbejdere samlet det gamle håndværk op. Produkter fra den tidligere storhedstid bliver igen taget frem af gemmerne og kommer igen i produktion.

Vi skal have indblik i, hvorfor et hæderkronet, odenseansk håndværk bliver genskabt. Vi skal høre om, hvorfor Glasværk er en Social Økonomisk Virksomhed som skal fremme særlige sociale og samfundsgavnlige formål.

Vi skal selvfølgelig også se glasværkarbejdernes arbejdsprocesser.

Det endelige program er endnu ikke færdigt, men det bliver helt sikkert et oplevelsesrigt besøg.

Tilmelding til kasserer Solvejg Jensen via e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

og indbetaling af 50 kr. på konto 4703-0006686184 med angivelse af medlemsnummer.

Begrænset deltagerantal 25 personer – først til mølle princippet ved indbetaling.

Tilmeldingsfrist senest den 20. februar 2018


Skagen 27. – 29. april 2018 (Store Bededag)

Skagen med spændende kunstoplevelser og socialt samvær er et hit blandt medlemmerne. På meget kort tid har 29 medlemmer tilmeldt sig Skagensturen. Desværre er der ikke flere værelser på Badepensionen Marienlund. Jeg vil gøre opmærksom på, at medlemmer som ønsker at forlænge deres ophold i Skagen har mulighed for at kontakte Marienlund for at bestille ekstra overnatninger for egen regning. Telefonnummeret er 28121320.

Vi har været i kontakt med flere medlemmer som meget gerne vil deltage i Kunstforeningens program i forbindelse med Skagensturen. Dette er der mulighed for, hvis man selv sørger for en alternativ overnatningsmulighed. En mulighed er Finns Bed & Breakfast, tlf. 98 45 01 55 eller Hotel Skibssmedien, Skagen, tlf. 98446716.

Prisen for aktiviteterne uden overnatning er 1.500 kr. pr. person. Tilmeld dig snarest til foreningens kasserer på konto 4703-0006686184 med angivelse af medlemsnummer samt antal deltagere.


Afholdte arrangementer

Her kan du læse om de senest afholdte arrangementer og ture i kunstforeningen


Rodin og Jørgen Svenstrup – 21. november. 

Trods kommunalvalg var godt 25 medlemmer klar til filmforevisning i Cafe Biografen kl. 16.00.

Vi så RODIN, den franske instruktør Jacques Doillons skildring af den store franske billedhugger Auguste Rodins virke og ikke mindst hans omtumlede samliv med Camille Claudel, hans elserinde og elev – eller var hun hans ligemand? Tankevækkende – og lang – fransk film. 

Efter følgende holdt den fynske billedkunstner Jørgen Svenstrup, Brunshuse et autentisk, varmt og interessant oplæg om sit liv og sit kunstneriske virke. To ting, som han fornemt demonstrerede, i hans tilfælde ikke kunne adskilles. En god oplevelse, der også blev ledsaget af et glas vin og snack, før vi kl. 19.15 kunne begive os hjem og følge valgresultaterne i vores kommuner.

Vi satser på at kunne lave lignende arrangementer i samarbejde med Cafe Biografen.


Generalforsamling 2018 finder sted fredag den 20. april på hotel H.C. Andersen.


Nyhedsbrevet NYT

Vi udsender løbende nyhedsbrevet NYT til vores medlemmer. Her kan du læse det seneste:

NYT 99 - Januarkvartal 2018 - klik og download

NYT 98 - oktoberkvartal 2017 - klik og download

NYT 97 - julikvartal 2017 - klik og download


Vi har brug for din hjælp

Som nævnt op til generalforsamlingen vil bestyrelsen gerne inddrage interesserede medlemmer i bestyrelsesarbejdet, så vi kan fastholde og udvikle vore aktiviteter.

Har du lyst til at give en hånd med til fx.:
- at planlægge og afvikle ture/arrangementer for medlemmerne.
- at arrangere den årlige udlandstur.
- at medvirke ved vore HCA-Festival-aktiviteter eller lignende arrangementer.
- at etablere og afvikle en kunst- bytte låneordning for medlemmerne. Andre aktiviteter er også velkomne.

Alle aktiviteter vil ske i samarbejde med et eller flere bestyrelsesmedlemmer.

Send en mail til formanden: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Husk at oplyse om medlemsnr. og tlf.nr., så indkalder vi de interesserede til et møde i galleriet, hvor vi drøfter det videre forløb.


Ros og ris

Vi er altid interesserede i at høre fra medlemmerne - hvad synes du, vi gør godt, hvad kunne vi gøre bedre og har du eventuelt forslag til bestyrelsen?

Skriv en mail til bestyrelsesmedlem Bjarne Strøh Andersen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med forslag, gode ideer, ris og ros. Forslagene drøftes på bestyrelsesmøderne, og vi svarer i nyhedsbrevet NYT og her på hjemmesiden.

Vi ser frem til dialogen.

Venlig hilsen bestyrelsen


Om Kunstforeningen Rasmus

Kunstforeningen Rasmus Odense blev stiftet i 1993 og har gennem de seneste år haft ca. 350 medlemmer.

Formålet med foreningen er at give medlemmerne gode kunstoplevelser. Dette sker ved opkøb af kunst i Gallerie Rasmus til bortlodning blandt foreningens medlemmer og ved besøg og rejser i ind- og udland.

Gennem årene er det blevet til besøg i bl.a. Barcelona, London, Stockholm, Budapest, Riga, Hamborg og Rendsborg.

Medlemskontingentet er 800 kr. om året. Som medlemmer optages enkel personer, par, firmaer, institutioner eller kunstforeninger. Medlemskontingentet giver ret til deltagelse i kunstforeningens arrangementer og i den årlige generalforsamling og bortlodning, som finder sted i sidste halvdel af april.

Hvis du er interesseret i at blive medlem af Kunstforeningen Rasmus Odense, kan du kontakte kasserer Solvejg Jensen via e-mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..