Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Aktiviteter og arrangementer

Bestyrelsen drøfter løbende aktiviteter og arrangementer for medlemmerne, fx besøg på kulturinstitutioner, aktuelle udstillinger på museer, opera eller lignende.

En gang årligt arrangeres en kunsttur til udlandet – Barcelona, London Stockholm, Budapest, Riga, Hamburg og Rendsborg har været besøgt de seneste år.

Arrangementerne annonceres i NYT (nyhedsbrevet) eller særskilt på hjemmesiden - se kommende arrangementer her


Afholdte arrangementer

Udlandstur den 23. og 24. september 2017 til Rendsborg

I et fantastisk sensommervejr tog 34 medlemmer til Rendsborg. Vi besøgte NordArt i Büdelsdorf nord for Rendsborg, hvor det historiske jernstøberi, Carlshütte, danner rammen om et enestående udstillingsområde med såvel indendørsarealer som skulpturpark. Mere end 200 internationale kunstnere præsenterer et omfangsrigt panorama af nutidskunst.

Carlshütte er officiel partner for det tysk/kinesiske kulturprogram i forbindelse med 45-års jubilæum for de diplomatiske relationer mellem Tyskland og Kina. NordArt har fokus på kinesisk nutidskunst.

Blandt dette års highlights er de to spektakulære, 30 meter lange ”fønikser” af den kinesiske kunstner XU Bing.

 

Efter middagen vendte vi tilbage til NordArt, hvor vi deltog i ”Lysenes Lange Nat”. Her blev NordArt prisen 2017 samt publikumsprisen offentlig-gjort. Ikke overraskende fik de ovennævnte kunstnere publikumsprisen. NordArt prisen gik til Jörg Plickat med ”Helping Hands, Homage to Humanity”. Det blev en stemningsfuld aften med kunstværker og skulpturer ”badet i lys” og med et alsidigt live musikprogram. NordArt blev for os en uforglemmelig verdensomsejling igennem kunsten.

Søndag formiddag fortalte Kurt Berg os om det omskiftelige europakort i et historisk perspektiv. Dette gav en god forforståelse, inden en dansk guide tog os på en historisk byvandring i Rendsborg. På Paradepladsen så vi bl.a. kommandantboligen, hvor Christian den 7. døde i 1808. Også Frederik 6. blev udråbt til konge af Danmark her på Paradepladsen. Selv på en søndag blev der mulighed for et besøg i Christkirken.

Efter en overdådig frokost kørte vi til Seebüll, hvor vi fik en rundvisning på Nolde-museet. Efter to oplevelsesrige dage i Sydslesvig gik turen tilbage til Fyn.


Medlemstur til Mogens Grønbech på Knold ved Fåborg

Den 5. september 2017 fik 15 medlemmer en spændende oplevelse på Knold. Mogens Grønbech fortalte om sit arbejde som blomsterscenograf med udsmykningsopgaver ved royale begivenheder, tv-shows, indkøbs-centre og store virksomheder. Vi oplevede Grønbechs talent i at bruge naturens materialer både i gården, i staldene og helt ind i stuehuset. Hyggeligt samvær og en lækker fiskeanretning gav medlemmerne en uforglemmelig aften.

 

 


Medlemstur til Skulpturstøberiet i Svendborg marts 2017.

Kunstforeningen Rasmus Odense var onsdag d. 29. marts et besøg på Skulpturstøberiet i Svendborg.

Vi var 28 medlemmer og vi fik en uforglemmelig oplevelse i selskab med ejeren Jørgen Svendsen og en af hans svende. Vi var lovet en teknisk gennemgang af støbeprocessen og det fik vi så sandelig i form af diverse dele af en større ( 5 meter) mands-skulptur af Christian Lemmerz.

      

Oven i hatten havde Jørgen arrangeret det således at vi kom til at overvære selve støbningen af enkeltdele - det kan godt tage pusten fra en. Et godt arrangement som Anne havde foranstaltet.


Medlemstur til Tommerup Keramiske Værksted november 2016

Kunstforeningens medlemstur til Tommerup keramiske Værksted blev overtegnet og afviklet en blæsende kold novembereftermiddag.

Vi fik en spændende rundvisning af Søren, en af værkstedets keramikere, som indgående førte os igennem den indviklede proces i skabelsen af de meget store keramiske værker,som værkstedet har specialiseret sig i at fremstille. Det være sig krukker, fade, søjler, keramiske ”sten” etc.

En af de helt store udfordringer er at udforme og brænde de store værker uden de springer eller krakelerer i brændingen. Som vores rundviser sagde: Der er ikke noget der skræmmer Esben ( red. Lyngsåå Madsen, direktør ),hvilket har ført til, at en kunstner har bedt om at få brændt nogle værker, som slet og ret er nogle massive klumper ler så store som gammeldags halmballer.

Værkstedet har eksisteret i 30 år i 2017, og derfor er der planlagt en jubilæumsudstilling på Clay til oktober. Udstillingen vil vise udviklingen på værkstedet og flere kendte kunstnere som Peter Brandes, Bjørn Nørgård og Pia Andersen vil bidrage med værker.

Vi planlægger at gennemføre en medlemstur i oktober 2017 umiddelbart efter udstillingens åbning.