Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Aktiviteter og arrangementer

Bestyrelsen drøfter løbende aktiviteter og arrangementer for medlemmerne, fx besøg på kulturinstitutioner, aktuelle udstillinger på museer, opera eller lignende.

En gang årligt arrangeres en kunsttur til udlandet – Barcelona, London Stockholm, Budapest, Riga og Hamburg har været besøgt de seneste år.

Arrangementerne annonceres i NYT (nyhedsbrevet) eller særskilt på hjemmesiden.


Afholdte arrangementer 

Medlemstur til Skulpturstøberiet i Svendborg marts 2017.

Kunstforeningen Rasmus Odense var onsdag d. 29. marts et besøg på Skulpturstøberiet i Svendborg.

Vi var 28 medlemmer og vi fik en uforglemmelig oplevelse i selskab med ejeren Jørgen Svendsen og en af hans svende. Vi var lovet en teknisk gennemgang af støbeprocessen og det fik vi så sandelig i form af diverse dele af en større ( 5 meter) mands-skulptur af Christian Lemmerz.

      

Oven i hatten havde Jørgen arrangeret det således at vi kom til at overvære selve støbningen af enkeltdele - det kan godt tage pusten fra en. Et godt arrangement som Anne havde foranstaltet.


Medlemstur til Tommerup Keramiske Værksted november 2016.

Kunstforeningens medlemstur til Tommerup keramiske Værksted blev overtegnet og afviklet en blæsende kold novembereftermiddag.

Vi fik en spændende rundvisning af Søren, en af værkstedets keramikere, som indgående førte os igennem den indviklede proces i skabelsen af de meget store keramiske værker,som værkstedet har specialiseret sig i at fremstille. Det være sig krukker, fade, søjler, keramiske ”sten” etc.

En af de helt store udfordringer er at udforme og brænde de store værker uden de springer eller krakelerer i brændingen. Som vores rundviser sagde: Der er ikke noget der skræmmer Esben ( red. Lyngsåå Madsen, direktør ),hvilket har ført til, at en kunstner har bedt om at få brændt nogle værker, som slet og ret er nogle massive klumper ler så store som gammeldags halmballer.

Værkstedet har eksisteret i 30 år i 2017, og derfor er der planlagt en jubilæumsudstilling på Clay til oktober. Udstillingen vil vise udviklingen på værkstedet og flere kendte kunstnere som Peter Brandes, Bjørn Nørgård og Pia Andersen vil bidrage med værker.

Vi planlægger at gennemføre en medlemstur i oktober 2017 umiddelbart efter udstillingens åbning. 


Udlandstur 2016 til Hamborg

Hamborgtur 15. – 18. september I et formidabelt sensommervejr deltog 22 medlemmer i årets udlandstur til Hamborg. Vi besøgte NordArt i Büdelsdorf nord for Rendsborg, hvor et kæmpe industrianlæg danner rammen om et unikt udstillingsområde med såvel indendørsarealer som skulpturpark. Indenfor så vi blandt andet tjekken David Cerny` ”Speederman” og ”Kopf Kafka” og ude og inde flokkedes aber og ulve skabt af kineseren Liu Ruowang ”Wölfe kommen” og ”Arbsünde”. For mange er NordArt en ukendt juvel lige på den anden side af grænsen.

I Hamborg boede vi i Pöseldorf ved Ausernalster og startede med en byvandring inden sulten blev stillet på den lokale ”Mirabellen” og derefter gik det slag i slag med byvandring i Speicherstadt og Hafenstadt med kig ude og inde omkring Chilehaus og med Elbphilharmonien stadigt svævende over vandene. Alt dette under kyndig ledelse af guiden på den tre timer lange tur, som ikke var et minut for lang! Efter et besøg i Den Danske Sømandskirke, som Erik A. Frandsen har udsmykket var aftenen lagt i hænderne på Andrew Lloyd Webber, og hans Phantom II ”Liebe stirbt nie” var et orgie i farver og fart. Lørdagen bød på musikalsk gennemgang af musikinstrumenter – fra cembalo til flygel - ledet af en formidabel fortæller og musiker i ”Kunst und Gewerbe” og derefter gjaldt det galleribesøg og flodsejlads på Elben. Søndag drog vi mod Blankenese for at besøge Ernst Barlachmuseet og snuse lidt til C.F. Hansens byggerier i Altona. Det var en flok mætte turdeltagere, der vendte tilbage til Fyn søndag aften.