Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Kommende udstillinger Odense    


4. maj til 16. juni 2018 – Gallerie Rasmus Odense, Ny Vestergade nr. 9

Malene Hammershøj og Øssur Mohr, malerier og Christian Bruun, keramik.

Fernisering fredag 4. maj kl. 16.00 - 18.00. Kunstnerne vil være til stede.
Efterfernisering med underholdning kl. 18.00 (tilmelding i galleriet).

Malene Hammershøj om sine malerier: Gennem en længere periode har jeg kæmpet med at finde vej i mit udtryk. Jeg arbejder hele tiden med at udvikle og forbedre mine malerier. Indimellem kommer jeg på afveje. Det er der sådan set ikke noget forkert i, men hvis hovedvejen (så at sige) forsvinder af syne, går det galt for mig. Jeg har brugt lang tid på at finde hovedvejen igen, synes jeg. Heldigvis viste den sig pludselig igen - gudskelov.

Man kunne måske tænke: jamen, hvor svært kan det være? Det er hamrende svært og frustrerende ikke at kunne finde vej. For mit vedkommende tog det lang tid at finde tilbage. At skulle male sig gennem værk efter værk, der ikke blev som jeg forventede, var en lang og tung proces.

Nu er jeg på rette vej igen, føler jeg – og det er en jublende skøn følelse. Jeg er nærmest manisk og arbejder dag og nat. Næsten med følelsen af, at det bare er med at få alle de malerier ud som lige nu rumler i mit hoved. Det skal helst ske, inden jeg flagrer på afveje igen, hvilket jeg helt sikkert gør.

Denne udstilling er blevet til i jublende glæde over at male - og det er vist ikke det værste udgangspunkt.

 

Øssur Mohr er kendt som den færøske maler, der maler Leirvíksfjeldet set fra Fuglefjord, om og om igen. Men det er en fejltagelse at tro, at han står foran sit vindue og maler udsigten. Om det siger han: Leirvíksfjeld spøger i min bevidsthed, mere som en udefinerlig og dragende kraft, end som noget fjeld. Var det en udsigt, jeg malede, var jeg færdig for længst.

Men Øssur bliver aldrig færdig med at male, for hele tiden kommer der nye lysglimt og fjeldets, fjordens og himlens farver og skygger forvandles endnu en gang.

Mange opfatter det fortryllede fjeld som et helt specielt Øssur Mohr kendetegn, men selv føler han sig ikke så bundet af det, som mange nok ville tro. Det overrasker uden tvivl de fleste, når han siger, at han sagtens kunne male andre steder end i Fuglefjord.

– Jeg ved ikke rigtig, hvor interessant, jeg synes, denne diskussion om særlige kunstneriske kendetegn er. I manges øjne ligner mine malerier nok hinanden. Men jeg står ikke og funderer over, hvordan jeg maler eller forsøger bevidst at fremdyrke et bestemt kendetegn. Jeg tvivler faktisk på, om det kan lade sig gøre, for egentlig er mine malerier blot en forlængelse af mig som menneske, så det kan næppe være anderledes.

 

Christian Bruun er de store krukkers mester. Hvert år siden 2010 har han skabt en lille serie unika arbejder – Earth Collection. De fleste oplever det som noget særligt at stå over for en stor keramisk krukke – teksturen, farven i glasuren, tyngden virker dragende. De træbrændte krukker med deres naturlige farvenuancer afspejler omgivelserne og er et sammenbindende element mellem indretningen og arkitektur, mellem ude-og inderum.

Der er krukkeformer, som er tænkt til at stå ude, nogle kan der plantes i, andre er skabt som krukker til indretning, hvor de indgår i en arkitektonisk dialog med rummets stoflighed og farveholdning.

Bæredygtighed – hvis man kan bruge det ord om Christian Bruuns meget tunge krukker – beror på skønhed og kvalitet, og respekt for materialerne. Alle krukker er drejet i hånden og skabt med respekt for det traditionelle håndværk.

Christian Bruuns krukker er brændt med overskudstræ fra gummiproduktion i de store traditionelle “drageovne”, der stadigt findes nogle steder i Vietnam.

Alle Christian Bruuns krukker er frostsikre og kan stå ude i det barske danske klima.

Efterfernisering i galleriet kl. 18.00

Ved efterferniseringen underholder Kim Kingos Swing Band har et alsidigt repertoire med kendte jazzstandards. Orkesteret har specialiseret sig i at spille "gamle" kendte danske numre, som de giver et friskt, swingende musikalsk udtryk.

Derefter serveres et friskt måltid fra Mad:Kærlighed

Tilmelding på tlf. 65 91 88 33 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

HUSK tilmelding senest torsdag den 3. maj kl. 12.00.

Pris kr. 150,-. Betaling i galleriet, gerne på selve dagen men inden arrangementets start.

Glæd dig til en befriende majaften i galleriet.
Med venlig hilsen
Rasmus og Elsemarie


29. juni til 11. august 2018 – Gallerie Rasmus Odense, Ny Vestergade nr. 9

Nyt fra det store udland. Vi præsenterer værker af galleriets franske og spanske kunstnere.


20. august til 26. august 2018 – Gallerie Rasmus Odense, Ny Vestergade nr. 9

Café Rasmus


31. august til 22. september 2018 – Gallerie Rasmus Odense, Ny Vestergade nr. 9

Maise Correll, Maria Perello, Masramon Dolores og Peré Sala.


28. september til 20. oktober 2018 – Gallerie Rasmus Odense, Ny Vestergade nr. 9

Natur - dyr & planter m.m. Joel Gangloff, Mogens Grønbech og Marianne Christoffersen.


26. oktober til 17. november 2018 – Gallerie Rasmus Odense, Ny Vestergade nr. 9

Kasprzak - mere information følger.


23. november til 23. december 2018 – Gallerie Rasmus Odense, Ny Vestergade nr. 8+9

Jul i Rasmus.


28. december 2018 til 1. februar 2019 – Gallerie Rasmus Odense, Ny Vestergade nr. 9

Nyt fra det store udland. Vi præsenterer værker af galleriets franske og spanske kunstnere