Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Aktuelle kunstudstillinger i Odense

31. marts-29. april - Kvinder i kunsten - Ny Vestergade nr. 9 

Udstillere: Artigasplanas, Nille Bech, Agnete Brinch, Bente Christensen, Henri Guibal, Linda Horn, Frans Kannik, Réne Lacroix, Kurt Mair, Lone Osmann, Maria Perello m.fl. Maleri og grafik samt skulptur.

 

 

Fernisering fredag 31. marts kl. 16.00 - 18.00.

På ferniseringen præsenterer Nille Bech sin nye bog "Fragmenter", der netop er udkommet på Forlaget Rasmus. Bogen kan på ferniseringsdagen købes for kun 50 kr. i Gallerie Rasmus (Normalpris 80 kr.)

Efterfernisering fredag d. 31. marts kl. 18.00

Ved efterferniseringen underholder Palle Krabbe – og Karl Krabbe on the side – med "Musikalske Kvindebilleder" poetisk magi for klaver og guitar samt herrestemmer. Derefter serveres lækre retter fra Mad:Kærlighed. Glæd dig til en skøn kvindeaften i galleriet.

Tilmelding på tlf. 65 91 88 33 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - HUSK tilmelding senest torsdag d. 30. marts kl. 12.00.
Pris kr. 150,-. Betaling i galleriet, gerne på selve dagen, men inden arrangementets start.
Prisen er inkl. mad og underholdning. Drikkevarer kan købes.

 

 

Kvinder i kunsten

Kvinder har altid spillet en helt central rolle i billedkunsten, som modeller, som muser og som udøvende kunstnere. Kvinden er faktisk været et af de temaer, der har præget billedkunsten allermest – det har været sådan lige siden Venus fra Willendorf til vore dage. I hvert fald, hvis vi taler om kvinden som muse og model. Men hvis det handler om kvinden som udøvende kunstner, så er historien en anden.

Før år 1900 er kvindelige malere med succes i offentligheden en absolut undtagelse. Ligesom i litteraturen begynder kvindernes selvstændige kunsthistorie med Det moderne gennembrud. De kvinder, der i den periode lykkedes bedst med deres kunstneriske karriere, var ofte var gift med betydningsfulde mandlige kunstnere – Michael og Anna Ancher er nok det mest kendte malerægtepar, men faktisk var der mange andre kunstnerpar. Det var langtfra tilfældigt, for netop en kunstnerisk anerkendt, og velvilligt indstillet ægtemand kunne være en nødvendig støtte i et erhverv, hvorfra kvinder generelt blev udelukket. Denne delvise usynlighed har heldigvis ændret sig radikalt og i dag kan kvinder være kunstnere på lige fod med mænd.

To gode eksempler fra denne udstilling er Agnete Brinch og Nille Bech.

Agnete Brinch portrætterer kvinder, der forandrer eller har forandret verden, berømte forfatterinder, billedkunstnere, og religiøse personligheder blandt andre; Hildegard von Bingen, Karen Blixen, Sigrid Undset, Johanne Louise Heiberg, Berthe Morisot. Kvinder, der har beriget vores verden.

Nille Bech præsenterer Butterflies & Pussytales – et poetisk, dokumentarisk kunstprojekt om seksualitet, transformation, skam og værd. I forarbejdet til projektet deltog 50 kvinder med foto af deres kønslæber, der via repetitioner transformeres til sommerfugle. De deltagende kvindernes alder ligger mellem 30-60 år, og har alle diversitet i nationalitet, baggrund og livsstil. Pointen med projektet er at skabe en ekstra nuance til kønsdebatten og give et alternativt billede af kvindelighed og seksualitet.

På udstillingen "Kvinder i kunsten" præsenteres kvinden både som model, som muse og som udøvende kunstner.

 

 


Se kommende udstillinger i Odense her