Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Aktuelle kunstudstillinger i Odense


29. december 2017 til 20. januar 2018 – Gallerie Rasmus Odense, Ny Vestergade nr. 9

Hen imod 2018

Der er en skøn cocktail af malerier, tegninger, skulpturer samt grafiske arbejder af Jan Åke Andersson, Frank Hammershøj, Malene Hammershøj, Anders Moseholm, Kim Minjung, Ole Hempel, Poul R. Weile, Artigasplanas, Kehnet Nielsen, Gilles Olry, James Coignard, Peter Brandes, Maja Lisa Engelhardt, Nina Kleivan, Merete Barker, Jens Birkemose, Eiler Madsen, Wilhelm Freddie, Robert Jacobsen, Torben Ebbesen, Jet-te L. Ranning og Camilla Mortensen (fotos).

Bemærk at vi har fået et par – for os nye – Frank Hammershøj-malerier ind i galleriet. Og på udstillingen præsenterer vi en ny og spændende svensk kunstner, Jan Åke Andersson samt en lige så ny og spændende dansk fotograf, Camilla Mortensen.

Jan Åke Andersson

 

Torben Ebbesen

 

Camilla Mortensen

 


Nyt i sal 14

Susanne Aamund og Andrzej Kasprzak udstiller Ny Vestergade 8

Susanne Aamund (f. 1943) er et nyt navn i Gallerie Rasmus. Hun er opvokset i Istanbul, hvor hendes far arbejdede. Senere flyttede familien til Wien. Susanne Aamund har altid holdt af at tegne og male. Tilbage i Danmark tog hun på Kunsthåndværkerskolen i København (1961). Herefter har Susanne Aamund bl.a. arbejdet som scenograf på Aalborg Teater og som i en kort periode som assistent for Preben Hornung (1919-1989).

Susanne Aamunds motivverden er eventyragtig og surreel. Mænd og kvinder malet i en naivistisk stil svæver over lærredet. Forskellige dyr dukker fra tid til anden frem i motivet og leder tankerne i retning af Alice i Eventyrland. Dekorative felter med ulæselige ord dækker tit dele af lærredet.

Susanne Aamund er en veletableret kunstner med en lang række soloudstillinger bag sig.

 

 

 

 

Andrzej Kasprzak (f. 1963) er en moderne polsk ekspressionist. Det er interessant, at det forholder sig således, for Andrzej Kasprzak har gennemgået en klassisk akademisk uddannelse på kunstakademiet i Katowice og har ikke været præget af de mange skiftende kulturstrømninger i Vesteuropa. Andrzej Kasprzak uddannede sig som maler og grafiker, mens ”Jerntæppet” endnu var nede. Polen var på det tidspunkt ganske vist kulturelt langt mere åbent over for vesteuropæiske kulturstrømninger, end mange andre østeuropæiske lande.

Andrzej Kasprzak har fundet sin personlige kunstneriske stil i det moderne ekspressionistiske univers, hvor han udtrykker sine følelser på lærredet gennem stærke følelsesmæssige udbrud. Amorfe skikkelser er hans mest benyttede motiv. De kan udtrykke hele følelsesregisteret fra jublende glæde til bitter vrede og stor ensomhed. Det hele kommer an på farver og penselstrøg, der kan være enten meget voldsomme eller forsigtige – hos Kasprzak ofte mest det første.

 

 

 

 

 

 


Se kommende udstillinger i Odense her