Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Aktuelle kunstudstillinger i Odense

 


22. september - 21. oktober - Franske fristelser.

Nye værker af Pierre Bonetto, Anne Brérot og Laurent Chabolle

Gallerie Rasmus Odense, Ny Vestergade nr. 9

Fernisering fredag d. 22. september. kl. 16.00 – 18.00. Alle er velkomne. Kunstnerne vil være til stede.

Franskmændene har altid haft fornemmelsen for god kunst – både madkunst og anden kunst. Om franske kvinder siger man af og til, at de har det helt særlige ’je ne sais quoi' - det tilfældigt elegante, som ikke kan defineres præcist og derfor er så svært at sætte ord på. Det samme kan man sige om fransk kunst, der i den grad er i en klasse for sig. I Gallerie Rasmus er vi så heldige, at vi kan præsentere nye værker fra tre af vore franske kunstnere, Pierre Bonetto, Anne Brérot og Laurent Chabolle. Glæd dig til en udstilling, hvor man nemt kan lade sig friste!

De tre franskmænd

Pierre Bonetto maler blomster og meget andet. Men mest blomster. Det kan være roser eller chrysanthemer; alle er de store og svulmende. Som ung kom han imod sin vilje i lære som designer i en tekstilvirksomhed, men begyndte siden at male. Han har fundet sin egen niche, hvor han genfortolker og ’dekonstruerer’ blomster. Man kan opleve, at han stiliserer dem, men omvendt lader han sin penselskrift ekspressivt bære dem ind i det dekorative, hvor selve motivet generer sig selv og fremstår som ren æstetik; understreget af de blanke billedflader.

Anne Brérot maler figurbilleder. Hendes malerier er lysfyldte, svævende uvirkelige og ladede med eventyr. Filigranagtige, lidt naive, koloristiske og så udanske, at en forfrossen dansker kan have vanskeligt ved at forholde sig til dem på en måde, der yder dem fuld retfærdighed. Hendes figurer synes ofte hensunket i tanker, undren, resignation eller begejstring. Lidt skrøbelige eller sarte fremtræder de, hentet frem af maleriets underliggende lag og farvestrøg. De er både en malerisk fortælling og maleriet selv.

Fabuleringsevne og trang til eksperimenter mangler heller ikke hos Laurent Chabolle. Hans overraskende skulpturer/objekter og relieffer i bemalet, rustent jernblik og fiberbeton står i gæld til både surrealismen og den del af den abstrakte ekspressionisme, der lancerede begrebet combines, hvor traditionelt maleri og diverse skrammel går op i en højere enhed. Den mand kan fremtrylle de mest fantastiske skulpturer af det, der i det hedengangne fag formning betegnedes som ”værdiløst materiale”! Der er både humor og uhøjtidelighed, men også den alvor, som al god kunst rummer.

Der vil også være fællesværker af Pierre Bonetto og Anne Brérot på udstillingen.

 

 

 

 

 

 

Efterfernisering fredag d. 22. september kl. 18.00

Ved efterferniseringen underholder Claus Bastrup med fransk musettemusik. Musette er det franske ord for den sækkepibe, der i Frankrig især er blevet brugt i det keltiske Bretagne. Det er i dag blevet betegnelsen for en musikform spillet på akkordeon, ofte i værtshusmiljøer. Der er også musette neuve - en musikstil, der kombinerer den traditionelle franske musette med jazzelementer. Claus Bastrup er en mester på sit felt og vil levere et dejligt livsbekræftende program.

Derefter serveres en vidunderlig efterårsmenu fra Mad:Kærlighed. Glæd dig til en fristende fransk aften i galleriet.

Tilmelding på tlf. 65 91 88 33 ellerDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
HUSK tilmelding senest torsdag d. 21. september kl. 12.00.
Pris kr. 150,-. Betaling i galleriet, gerne på selve dagen, men inden arrangementets start.
Prisen er inkl. mad og underholdning. Drikkevarer kan købes.

 


Se kommende udstillinger i Odense her