Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Aktuelle kunstudstillinger i Odense


 

5. oktober til 10. november 2018 – Ny Vestergade nr. 9

Natur og mennesker. Joël Gangloff, malerier og Marianne Christoffersen, malerier og tegninger 
samt skulpturer af Mogens Grønbech og fade af Margrethe Andersen

I Annekset: Mathieu Weemaels, malerier og pasteller.

"Natur og mennesker" er titlen på denne udstilling. Naturen kan klare sig uden os, men kan vi ikke klare os uden naturen? Vi mennesker ser os ofte som stående uden for naturens verden, men er der virkelig så klar en opdeling mellem mennesket og naturen? 

Mennesket i naturen - naturen i mennesket er et tema, der tages op igen og igen i stort set alle kunstneriske udtryksformer – også blandt galleriets kunstnere.

Fernisering fredag 5. oktober kl. 16-18. Enkelte af kunstnerne vil være til stede. Alle er velkomne.

 

 

Joël Gangloff
Den franske kunstner Joël Gangloff er født i Offenburg (Tyskland) 1964 og er uddannet som typograf på Grafisk Skole i Mulhouse (Frankrig) 1980. Efterfølgende har han studeret grafik og skulptur på kunstakademiet i Valencia (Spanien), hvor han blev færdiguddannet i 1996 I dag bor og arbejder Joël Gangloff i Drôme i Romans-sur-Isère, Frankrig.
Hans maleri bygger på en præcis og stringent teknik, der har tydelige referencer til klassicismen. Kunstneren foretrækker at male på en glat overflade, lærred eller træ. Hans maleri er centreret om naturen som objektet, og han eksperimenterer med farvens sitren mellem lys og mørke.

 


Joël Gangloff
 


Joël Gangloff

 

Marianne Christoffersen
Marianne Christoffersens herlige finurlige billeder er under stadig forandring. Hun finder nu sin inspiration hos de gamle mestre fra renæssance, rokoko og barok, hvor hun især studerer deres kompositionsteknik. Tegningen er et velegnet medie til dette studie. Stregens bløde tone omsætter hun til sine egne figurer og skaber en helt ny fortælling.
Marianne Christoffersen arbejder mest i de store formater og dyrker mennesket og naturen i sine motiver – personer og dyreskikkelser optræder sammen i et fælles univers – mesterligt tegnet.

 


Marianne Christoffersen
 


Marianne Christoffersen

 

Mogens Grønbech
Mogens Grønbech (f. 1944) er blomsterscenograf og arbejder med naturkunst. Hans forældre var gartnere, og han blev udlært gartner; men vidste, at han skulle over i en mere kreativ retning. Det fik han mulighed for, da han sammen med forældrene startede Danmarks første blomstercenter i 1967. Mogens Grønbech udviklede sig til blomsterkunstner og blomsterscenograf.  
I 1984 blev han Danmarksmester i Moderne Blomsterkunst. Han drev senere firmaet Andersen & Grønbech sammen med kollegaen Peter Andersen. 
Mogens Grønbechs lange CV tæller et hav udstillinger og store udsmykninger. Blandt andet gennem et langt samarbejde med DR, blomsterudsmykninger ved royale begivenheder, under Århus Festuge – og så skabte han Danmarks første livsstilsmesse på Ledreborg Slot.

 


Mogens Grønbech
 


Mogens Grønbech

 

Margrethe Andersen
Margrethe Andersen (f. 1966) er opvokset på Avernakø, nærmere betegnet Korshavn. Som 16-årige flyttede Margrethe Andersen til Fyn, hvor hun har boet siden. Margrethe Andersen har altid været optaget af at klippe, klistre og skrive digte.
For et par år siden blev Margrethe Andersen introduceret til beton, og det blev starten på et kreativt eventyr. Hun er meget optaget af bladenes struktur, der gengivet i beton får det grå og rå look. 
Mogens Grønbech fik øje på hendes betonfade, og der opstod et samarbejde, hvor hun i en årrække var gæsteudstiller hos ham på Knolden ved Dyreborg.

 


Margrethe Andersen
 


Margrethe Andersen

 

I Annekset
Mathieu Weemaels, malerier og pasteller
Klassisk landskabsmaler kan man godt kalde den belgiske Mathieu Weemaels (f. 1967). Hans malerier er fyldt med forår og sommer, og man kan næsten dufte den blomstereng eller skovsø, han maler. Mathieu Weemaels må bruge megen tid liggende på ryggen ude i skoven, ihvertfald er mange af hans motiver trækroner, malet som de ville se ud når man lægger sig ned på sit skovturstæppe efter en god frokost i det grønne.


Mathieu Weemaels 

Efterfernisering i galleriet kl. 18.00   
Ved efterferniseringen underholder Jan Olsens trio. Siden ’16 har Olsen spillet live med den fænomenale guitarist og producer Henrik ”Hylle” Nielsen, der har stor erfaring i branchen, hvor han blandt andet har markeret sig som guitarist og idémand i pop/rockbandet Colorblind. Henover sommeren ’18 støder cajon- og mundharpespilleren Poul Ewald til. Ligesom Olsen & Hylle er Ewald ikke noget ubeskrevet nodeblad. Gennem mere end 30 år har han gjort sig bemærket som en formidabel mundharpenist og cajonspiller – både med sit eget band, Long Lost Evil Sons Of The Blues og internationale solister som Guy Forsyth, Koko Taylor og Memphis Slim. Tilsammen udgør det musikalske triumvirat en tæt sammenspillet enhed med masser af musikalsk overskud og positiv live-energi.

Vi serverer en buffet med tre slags kød og 5 slags tilbehør. Glæd dig til en helt naturlig efterfernisering i Gallerie Rasmus!

Tilmelding på tlf. 65 91 88 33 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

HUSK tilmelding senest torsdag d. 4. oktober kl. 12.00.

Pris kr. 150,-. Betaling i galleriet, gerne på selve dagen men inden arrangementets start.

 


Se kommende udstillinger i Odense her