Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Aktuelle kunstudstillinger i Odense

24. februar til 25. marts - Færøske billeder - Gallerie Rasmus Odense, Ny Vestergade nr. 9 

Kári Svensson, Øssur Mohr, Eydun av Reyni og Majken á Grømma udstiller.

Fernisering fredag 24. februar kl. 16.00 - 18.00. Kunstnerne Kári Svensson, Eydun av Reyni og Øssur Mohr vil være til stede ved ferniseringen. Alle er velkomne! 


Om udstillingen

I Gallerie Rasmus har færøsk kunst altid spillet en væsentlig rolle. Dels har vi haft forskellige færøske kunstnere repræsenteret i galleriet, dels var Kunstforeningen Rasmus Odense på tur til Færøerne, da vi i midten af 90'erne arrangerede en udstilling med dansk kunst på kunstmuseet i Torshavn. I historisk sammenhæng er færøske billedkunst i en speciel situation. På trods af landets størrelse (ca. 49.000 indbyggere) og det faktum, at færøsk kunsthistorie er temmelig ny, er kvaliteten i den færøske kunst usædvanlig høj. På denne udstilling præsenterer vi tre færøske kunstnere, Kari Svensson, Øssur Mohr og Eydun av Reyni samt Majken á Grømma, hvis familie har færøske rødder.

Kári Svensson er født 1954 i Tórshavn, hvor han stadig bor og arbejder. Kári Svensson er en fremtrædende færøsk kunstner. Fra et naturalistisk udgangspunkt har Kári Svensson udviklet et formsprog, der bevæger sig mod et mere abstrakt, hvor naturen stadig virker ind på motiverne. Det gælder for lyset, linjerne og de små genkendelige detaljer og hele farveholdningen.

 


Øssur Mohr er født i 1961 i Fuglafjørdur på Færøerne, men bor og arbejder nu her i Danmark. Øssur er kendt som maleren, der maler Leirviksfjeld, set fra Fuglefjord, om og om igen. Men Øssur bliver aldrig færdig, for hele tiden kommer der nye lysglimt og fjeldets, fjordens og himlens farver og former forvandles endnu engang.

 


Eydun av Reyni er født 1951 i Tórshavn, uddannet på Askou-Jensens tegneskole 1971-72, Kunstakadamiet København, på malerskolen hos Wilhelm Freddie 1972-78. Et centralt tema hos den færøske maler Eydun av Reyni er bygden ved havet under det store fjeld, himlen og skyerne. I 1990'erne fjernede Eydun av Reyni sig gradvist fra det figurative og har nu opnået en grad af abstraktion, hvor farvernes rytmik er det bærende element.

 


Majken á Grømma (1956 - 2016) var født i Roskilde, men hendes familie havde dybe rødder på Færøerne. Hendes maleri er et moderne, ekspressivt og koloristisk maleri med det færøske landskab som det dominerende motiv. Landskabet gav hende frihed i legen med penslen og farverne. Der var kraft i farven og dynamikken i penslens strøg: Hendes malerier rummer poesi, drama og glæde.

 


20. januar til 18. februar - Gallerie Rasmus Odense, Ny Vestergade nr. 9 

Glaskunst af Betina Huber, malerier af Andrzej Kasprzak og Marianne Christoffersen.

Fernisering fredag 20. januar kl. 16.00 - 18.00
Efterfernisering med musikalsk underholdning kl. 18.00 (tilmelding). Ved efterferniseringen varmer Kingo's Swing Quatet op med fygende jazz. Derefter serveres en lækker snefaldsmenu. Glæd dig til en hyggelig vinteraften i galleriet.
Tilmelding på tlf. 65 91 88 33 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
HUSK tilmelding senest torsdag d. 19. januar kl. 12.00. Pris kr. 150,-. Betaling i galleriet, gerne på selve dagen men inden arrangementets start.

Betina Huber kommer oprindelig fra Odense. De seneste år har hun boet på Øland i Sverige, hvor hun driver sit eget glasgalleri, The Glass BOX. Hun udstiller sine værker dels i Danmark, dels i Sverige. Hendes vision er at skabe lækker glaskunst i en fusion mellem kunst og design, som ikke bare stimulerer sanserne, men også berører hjertet.

Andrzej Kasprzak fra Polen arbejder både med grafik og maleri, men allerhelst med en blanding af begge dele, hvor det grafiske forelæg bemales senere hen i processen. Kasprzak arbejder med flere lag i sine billeder. Senest er han begyndt at kombinere brugen af akrylfarver med pastelkridt, hvilket giver det færdige værk et unikt og spontant formsprog.

Marianne Christoffersens finurlige billeder er under forandring. I hendes malerier er penselstrøgene blevet løsere og dyret har fået en fremtrædende rolle. Især er hun fascineret af harens form, de lange ører og de store fødder, hvis proportioner hun fortolker frit. Ser hun mon dyret i mennesket eller mennesket i dyret?
I sine nyeste værker på papir, arbejder Marianne Christoffersen med ansigtsformer i en enkel og spontan streg.


 

Se kommende udstillinger i Odense her