Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Aktuelle kunstudstillinger i Odense


27. oktober - 18. november - Hånden på hjertet

Dag Aronson, maleri og Lars Ly, keramik

Fernisering fredag d. 27. oktober kl. 16-18. Alle er velkomne. Kunstnerne vil være til stede.

Efterfernisering fredag d. 27. oktober kl. 18.00 

Ved efterferniseringen underholder singer/songwriteren Jan Olsen ved en intim duo-koncert. Han sekunderes af den fremragende guitarist, Henrik Hylle. Sangene folder sig ud i stærke, rå udgaver, og publikum kommer på rundtur i denne spændende singer/songwriters musikalske og tekstlige univers.

Den 15. september udkom singlen SCARECROW MAN. Sangen, der meget passende vil være på gaden til Halloween, handler om skrækblandet fryd. SCARECROW MAN er indspillet og produceret af guitaristen Henrik Hylle Nielsen i hans Bedroom Studio i Odense.

Efter koncerten serveres smørrebrød og ost. Vin og øl kan købes. Glæd dig til en rigtig hyggelig efterårsstemning i galleriet. Tilmelding på tlf. 65 91 88 33 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. HUSK tilmelding senest torsdag d. 26. oktober kl. 12.00. Pris kr. 150,-. Betaling i galleriet, gerne på selve dagen, men inden arrangementets start. Prisen er inkl. mad og underholdning.

 

Om udstillingen og kunstnerne

”Pigen med hånden på hjertet” hedder et af Dag Aronsons malerier. Man hører fra tid til anden nogen sige: ”Hånden på hjertet; tror du virkelig det?”. Men hvor kommer udtrykket fra og hvorfor siger vi egentlig sådan? Talemåden er gammel og bruges som et udtryk for oprigtighed. I middelalderen brugte især gejstlige og nonner at lægge hånden på hjertets plads under edsaflæggelse. Men udtrykket kan faktisk spores helt tilbage til den tidlige middelalder i Norden, hvor folk lagde højre hånd på hjertets plads som en fredelig hilsen for at understregede, at de ikke ville bruge hånden til at føre våben med. I dag bruges udtrykket ikke på helt samme måde. Det lægger op til en forventning om ærlighed og oprigtighed, men signalerer også mistro og dermed en mulig konflikt. Måske føler pigen på billedet et savn, føler sig svigtet af en ven eller en kæreste. Objektet i forgrunden kunne være en iPad. Har hun mon kontaktet nogen eller hørt fra nogen?

Dag Aronson, Pigen med hånden på hjertet, maleri

 

Dag Aronson, Om at pege fingre, maleri

 

Dag Aronson viser malerier. I bogen ”101 kunstner” (2009) skriver kunstavisens redaktør Tom Jørgensen: ”Få har som Dag Aronson taget den kendsgerning til sig, at ethvert kunstværk hviler på skuldrene af fortidens kunstneriske frembringelser. I sine malerier går han bevidst i dialog med ældre mestre som Manet, Velázquez, Picasso, Watteau og Chagall. Ikke for at duplikere deres værker, men ud fra den betragtning, at rigtig god kunst overskrider sin samtid og bliver udødelig, fordi den rammer som noget almenmenneskeligt og eksistentielt. I sine parafraser forsøger Dag Aronson således på én gang at hylde traditionen og sætte den ind i en moderne samtid, vores nutidige verden.”

 

Lars Ly, keramik

 

Lars Ly, keramik

 

Lars Ly præsenterer keramik. De fleste af Lars Ly’s keramiske arbejder handler om mennesket, individet, kvinde som mand i et gådefuldt, glødende og mytisk landskab. Menneskekroppen ses ikke blot som sansende, men også som et meningsfuldt fænomen, der forbinder mennesket med verden og det Lars Ly kalder Evigheden.


Se kommende udstillinger i Odense her