Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Narcís Gironell

Med en stærk grafisk åre og en god koloristisk forståelse er Narcis Gironells billeder en vellykket fusion mellem japansk manga og amerikansk popkunst. Narcis skildrer smukke kvinder, der alle med et direkte kontaktsøgende blik er tidstypiske billeder af den moderne og selvstændige kvinde af i dag.

Tilsat virkningsfulde billedbeskæringer og en let stemning stiger humørbarometret automatisk et par grader i mødet med spaniolerens billedunivers.

Narcis Gironell har desuden arbejdet med dekoration af Arne Jacobsens 7’er stol i forbindelse med en udsmykningsopgave på Odense Universitetshospital. Her havde Narcis Gironell benyttet fem forskellige H.C. Andersen motiver til stolene, ligesom han før har brugt H.C. Andersen i sin kunst. Narcis Gironell har studeret ved ”Escola Superior de Art I Disseny de Barcelona”, og ”Eina Escola de Art I Disseny de Barcelona”. Han har arbejdet med bl.a. maleri, skulptur, fotografi og installation. Inspirationen fra popmusik, reklamer, film, storbyens kultur, japansk æstetik mv. er tydelig i hans arbejder. Narcis Gironells værker fremstår oftest med et muntret og lyst udtryk, men har dog også et ironisk lag. Det er den åbenlyse kliche med løfter om perfektion og sundhed i vores visuelle samtidskultur. Det ses bl.a. ved de forførende slanke kvinder repræsenteret i hans arbejder. Kvinder i et univers, hvor fritid og velvære synes, at være de højeste menneskelige prioriteter.

 

 

CV Narcis Gironell, f. 1969, Beuda (Garrotxa, Girona)

Har studeret i Barcelona på skolen ”Escola d’ Arts Aplicades i Oficis Artistics, Llotja” og ”Escola d’Art i Disseny EINA”.