Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

René Lacroix

Født i Nice i 1948, hvor han begyndte at male allerede som 6-årig. Har de senere ăr koncentreret sig omkring gengivelse af kvinden.

René Lacroix’ malerier er alle baseret på tuschtegninger efter levende model. Inspireret af disse croquis maler han senere sine farveglade billeder i en helt personlig stil. Malerierne udføres i olie- og akrylmaling på lærred. Arbejdede bl.a. i sit atelier i den lille middelalderlandsby, Fox-Amphoux, i Provence. Hans kundekreds omfatter samlere fra hele verdenen.

Kunstneren gik bort i 2012.

Kunst og trafik

Billeder er farlige, for bankrøvere som for magthavere. Men billeder af kvinder er livsfarlige. Kør for eksempel en tur på en smal andalusisk bjergvej - hvad jeg personligt har prøvet - og vis undervejs den modne chauffør et billede af din nye, underskønne veninde i bikini. Alle undersøgelser og meningsmålinger viser, at chaufføren mister koncentrationen, så bilen kommer i slinger, styrer hysterisk mod afgrunden og sandsynligvis trækker nogle modkørende med ned i en trist afslutning på søndagsudflugten.

Præcis sådan er det med René Lacroix' malerier af min kusine. De er farlige for trafiksikkerheden. Jeg fraråder på det bestemteste - jeg advarer faktisk imod - at du medbringer disse billeder i bilen og falder for den uimodståelige, men berettigede, fristelse til at vise dem frem undervejs på bjergvejene i Provence, som ved Gud ikke er meget bedre, end de spanske. Det går galt! Pengene til malerierne vil være spildt, og arvingerne vil surmule ved din gravsten over din letsindige omgang med penge og stor kunst - i tilfældet Lacroix ofte 6x8 meter lærreder, som vil spærre udsigten fra samtlige ruder i bilen. Få dem i stedet rullet sammen og sendt fornuftigt med en pakketransport. Det er mere økonomisk at købe og sende flere ad gangen.

Esben, fætter og trafiksikkerhedsekspert