Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Læs mere. Jeg accepterer cookies fra dette website

Accepter

Aktuelle udstillinger København 


20. april - 11. maj: Natur

Natur: Naturen har inspireret en række af galleriets kunstnere, heriblandt: Anne Brérot, Mathieu Weemaels, Albert Edon, Joël Gangloff og Mogens Grønbech.                  

Fernisering og efterfernisering

Fernisering torsdag d. 20.4 kl. 16.00–18.00.

Efterfernisering torsdag d. 20. april, kl. 18.00 med buffet og vin (tilmelding i galleriet).
Pris pr. person kr. 120,-. Tilmelding pr. mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på tlf.: 33 93 88 33 og betaling i galleriet. Glæd dig til en hyggelig aprilaften i galleriet.

Om udstillingen

Inden for billedkunst bruger man begrebet naturalisme om alle bestræbelser på at gengive omverdenen så nøjagtigt og objektivt som muligt. Set i et kunsthistorisk perspektiv er naturalismen en af hovedstrømningerne i 1800-tallets malerkunst.
Denne -isme er nært forbundet med udviklingen af friluftsmaleriet. Men naturen har alle dage inspireret kunstneriske sjæle, som har fortolket den på mange andre måden end netop den strengt naturalistiske.

Det kan man opleve ved selvsyn på denne udstilling i Gallerie Rasmus, hvor en række af galleriets kunstnere har på forskellig vis ladet sig inspirere af naturen.

 

 

 

Anne Brérot (Frankrig) maler dels landskaber, dels figurbilleder. Hendes landskaber er lysfyldte, svævende uvirkelige og ladede med eventyr. Filigranagtige, lidt naive, koloristiske og så udanske, at en sydlig nordbo kan have vanskeligt ved at forholde sig til dem og aflæse dem på en måde, der yder dem fuld retfærdighed.

Mathieu Weemaels (Belgien) sætter naturen i et uvant og anderledes perspektiv, i det hans trækrone-malerier ofte ses nedefra og op. Han bidrager også nogle frodigt farvetætte have- eller parkstemninger, Med stor grundighed river Mathieu Weemaels sin egen oliemaling, måske er det årsagen til, at hans farver er så betagende.

 

 

 

Albert Edon (Luxembourg) laver close-up stilleben i en ligefrem stil. Som en anden barokkunstner puster Edon liv i sine motiver ved hjælp af et blødt lys, der skaber fine skygger. Albert Edon arbejder med det forgængelige, i form af frugt og grøntsagers modningsproces – en slet skjult reference til barokkens vanitasdyrkelse.

Joël Gangloff (Frankrig) skaber sine værker med stor præcision og en fornem fornemmelse for, hvornår og hvordan han skal stramme grebet om malerierne, og hvornår han kan give dem friere tøjler. Det er ikke på nogen måde en afbildning af naturen, men en fantasi over den, med et afsæt, der meget vel kan have sin rod i klassicismen.

 

 

 

Pierre Bonetto (Frankrig) maler blomster, blomster og blomster. Det kan være roser eller krysantemer; alle er de store og svulmende. Som ung kom han imod sin vilje i lære som designer i en tekstilvirksomhed, men begyndte siden at male. Han har i maleriet fundet sin egen niche, hvor han genfortolker og 'dekonstruerer' blomster.

Mogens Grønbech (Danmark) er blomsterscenograf og arbejder med naturkunst. Hans forældre var gartnere, og han blev selv udlært gartner; men vidste, at han skulle over i en mere kreativ retning.
I 1984 blev han Danmarksmester i Moderne Blomsterkunst. Mogens Grønbechs lange CV tæller et hav udstillinger og store udsmykninger.